Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

Η Ελληνίδα μεσόφωνος Κασσάνδρα Δημοπούλου ερμήνευσε τον ύμνο “Ave Maria” του F. Schubert στον αρχαιολογικό χώρο της εκκλησίας “Unsere Liebe Frau zum Landstein”

Με πρωτοβουλία του Διευθύνοντα Συμβόλου της κομητείας του Hochtaunus, Κου Ulrich Krebs (της παράταξης CDU) σε συνεργασία με την Καθολική Εκκλησία “Herz Jesu” (μετ. “Η καρδιά του Χριστού”) του Bad Homburg, τέλεσε την Κυριακή 23 Αυγούστου 2020 την Θεία Λειτουργία της Καθολικής Εκκλησίας ο ιερέας της καθολικής εκκλησίας του Bad Homburg, Werner Mauer, στον αρχαιολογικό χώρο της εκκλησίας “Unsere Liebe Frau zum Landstein” (σε ελεύθερη μετάφραση: “Η αγαπημένη μας Παναγία στο Landstein”). Η εκκλησία χρονολογείται στο 1272.
Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε εκεί ακριβώς που κάποτε βρισκόταν το ιερό. Στο σημείο, στο οποίο σήμερα έχουν απομείνει μόνο μερικές πέτρες στο έδαφος, και κάτω από από τον ορίζοντα, στοποθετήθηκε η Αγία Τράπεζα από την ομάδα του Εθνικού Πάρκου του Hochtunus.

Τελέστηκε δε με όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά του Κορονοϊού και γι’αυτό τον λόγο οι πιστοί δεν τραγούδησαν, όπως συνηθίζεται. Τις μελωδίες των καθολικών ύμνων που συνοδεύουν την Θεία Λειτουργία ερμήνευσαν οι δύο τρομπετίστες της μπάντας της αστυνομίας του Rheinland- Pfalz, Κος Markus Privat και Κος Edi Sagert, και τον ύμνο στην Παναγία “Ave Maria” σε μουσική σύνθεση του F. Schubert ερμήνευσε η Ελληνίδα μεσόφωνος Κασσάνδρα Δημοπούλου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σύμβουλος Κος Krebs τοποθέτησε τα έγγραφα που πιστοποιούν την τέλεσή της σε μία κάψουλα, η οποία θα τοποθετηθεί στον χώρο του μνημείου ως απόδειξη της χριστιανικής πίστης για τις μέλλουσες γενιές.


 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...