Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020

Με κομμένη την ανάσα - Ψηφιακή Επανέκδοση

Παραγωγή1960 | Α/Μ | Διάρκεια: 89'

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Ζαν Λικ Γκοντάρ με τους: Ζαν Πολ Μπελμοντό, Τζιν Σίμπεργκ

Ένας κλέφτης αυτοκινήτων σκοτώνει έναν αστυνομικό και καταφεύγει στο Παρίσι, όπου έχει μια εφήμερη ερωτική σχέση με μια Αμερικανίδα.

Η απόλυτη «σημαία» της γαλλικής Νουβέλ Βαγκ. Κάπου εδώ άρχισαν όλα... Έχουμε, λοιπόν, να κάνουμε με την ίσως χαρακτηριστικότερη ταινία του νέου γαλλικό κύματος. Ο Γκοντάρ μάς εισάγει στις βασικές έννοιες και την τεχνοτροπία αρκετών μεταγενέστερων δημιουργιών και δημιουργών. Η κάμερα κινείται αδιάκοπα, το μοντάζ είναι ίσως ένα από τα ομορφότερα όλων των εποχών και το Παρίσι αναδεικνύεται σε πρωταγωνιστή με τα πολλά εξωτερικά γυρίσματα στους φαρδιούς δρόμους του. Το σενάριο είναι φαινομενικά απλοϊκό, προσφέρεται όμως για πολλές αναγνώσεις σε όσους έχουν εντρυφήσει στις αναζητήσεις των νέων της δεκαετίας του 1960. Ο υπαρξισμός, η αέναη αναζήτηση της ουσίας και η κυρίαρχη απαισιοδοξία στις ανθρώπινες σχέσεις είναι εδώ για όσους ξέρουν να τα δουν.

Cine Ζέφυρος
Τρώων 36, Πετράλωνα, Αθήνα

Η Bibliotheque στα Θερινά Σινεμά

https://www.facebook.com/events/1161605054208975/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...