Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

Εισαγωγικό σεμιναριο στις Συστημικές Αναπαραστάσεις για επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας


 Γνωριμία με την θεωρία και την πράξη των Συστημικών Αναπαραστάσεων

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες του χώρου της ψυχικής υγείας (ψυχοθεραπευτές, συμβούλους , ψυχολόγους , ψυχιάτρους, κοινωνικούς λειτουργούς) που ενδιαφέρονται να έχουν μια πρώτη γνωριμία (θεωρητική και βιωματική) με την δυναμική και τις εφαρμογές της μεθόδου στον ευρύτερο χώρο της συμβουλευτικής και της ψυχοθεραπείας.
Η Συστημική Αναπαράσταση (systemic & family constellations) είναι μέθοδος συμβουλευτικής και θεραπευτικής παρέμβασης σε ανθρώπινα συστήματα.
Προέκυψε από συνδυασμό γνώσεων από διαφορετικά πεδία, της οικογενειακής θεραπείας, της ομαδικής θεραπείας, της θεωρίας συστημάτων, της φαινομενολογία κ.α.
Οι Συστημικές Αναπαραστάσεις, μας επιτρέπουν να εξετάσουμε όλα τα είδη των συνδέσεων, που υπάρχουν, όχι μόνο σε μια οικογένεια, αλλά και σε μια ομάδα, ένα οργανισμό, ένα στόχο, αλλά και σε εσώτερα μέρη ενός συστήματος, όργανα του σώματος, συμπτώματα, ομοιοπαθητικές θεραπείες (φάρμακα), και τα λοιπά.
Είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος διερεύνησης και επίλυσης διαπροσωπικών προβλημάτων τόσο σε οικογένειες όσο και σε οργανώσεις.
Μπορούν να διευρύνουν την επίγνωση και αυτογνωσία των ατόμων, να διευκολύνει ανακατατάξεις και αλλαγές σε οικογενειακές, κοινωνικές και επαγγελματικές σχέσεις και γενικά δημιουργούν ευκαιρίες για ανακούφιση και αλλαγή στα ανθρώπινα συστήματα.
Για όσες και όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν περισσότερες γνώσεις, εμπειρίες και δεξιότητες για να εφαρμόσουν την μέθοδο στην επαγγελματική πρακτική τους
θα ακολουθήσει πρόγραμμα κατάρτισης με την μορφή κύκλων μελέτης.
Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022
11.00 - 15.00
Τόπος: Γεροστάθη 6, Λυκαβηττός
Κόστος 40 ευρώ
Δηλώσεις συμμετοχής 6976631842
Εισηγήτρια & Συντονίστρια
Ευτυχία Παπατζανάκη
Κοινωνική Λειτουργός
Συστημική ψυχοθεραπεύτρια & Οικογενειακή Σύμβουλος
Συντονίστρια Συστημικών Αναπαραστάσεων
www.exelixi-psychotherapy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΗΠΟΣ: Νεφέλη Φασούλη // Αντώνης Απέργης

  Το Σάββατο 18 Μαΐου, η ομάδα του “Κήπου” ενώνεται για μία σπάνια φορά στη σκηνή του Ίλιον plus για να σας παρουσιάσει τα τραγούδια του και...