Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Ωδείο Έμπνευση Σαλαμίνας - Μουσικοκινητική αγωγή


 Ποια είναι τα οφέλη της μουσικοκινητικής αγωγής στα παιδιά;

Τα οφέλη της δημιουργικότητας στο πλαίσιο μουσικών δραστηριοτήτων είναι πολλά και σημαντικά σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Το παιδί καλλιεργείται μουσικά μέσα από τη δημιουργική ενασχόληση με τα μουσικά όργανα, τη δημιουργική μουσική κίνηση και την καλλιέργεια του προφορικού και του τραγουδιστικού λόγου, ενώ παράλληλα κατανοεί το ρυθμό, τη μελωδία και άλλες μουσικές παραμέτρους. Αναπτύσσει επίσης μουσική ευαισθησία και αισθητική, αφού ενεργοποιείται η δημιουργική και η κριτική του σκέψη. Το παιδί μέσα από δημιουργικές μουσικές δραστηριότητες αποκτά ένα νέο τρόπο επικοινωνίας, καλείται να λειτουργήσει σε συλλογικό επίπεδο μέσα από την ένταξή του σε ομάδες και κοινωνικοποιείται. Καλλιεργεί τη φαντασία του και συγχρόνως ανακαλύπτει ένα μοναδικό τρόπο ψυχαγωγίας. Όλα τα παραπάνω συμβάλλουν στην ισορροπημένη συναισθηματική του ανάπτυξη, καθώς και στην αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων που μπορεί να παρουσιαστούν στην εφηβική ηλικία. Η δημιουργική έκφραση μπορεί να αποτελέσει μέσο εξωτερίκευσης των όποιων εντάσεων μπορεί να αντιμετωπίζει ο έφηβος, και συγχρόνως ενισχύει την αυτοπεποίθησή του.
📌Προσφέρετε στα παιδιά σας το δώρο της μουσικής! Ένα δώρο σπουδαίο που θα τα συντροφεύει σε όλη τους τη ζωή, και η αξία του αποδεικνύεται ανεκτίμητη με την πάροδο των χρόνων..
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές καλέστε:
☎️ 2114171011 - 📱 6907815864
💻 odeioesal@gmail.com
ή περάστε από τον χώρο μας Δευτέρα έως Παρασκευή 15:00 - 20:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΗΠΟΣ: Νεφέλη Φασούλη // Αντώνης Απέργης

  Το Σάββατο 18 Μαΐου, η ομάδα του “Κήπου” ενώνεται για μία σπάνια φορά στη σκηνή του Ίλιον plus για να σας παρουσιάσει τα τραγούδια του και...