Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022

Μέρες Ραδιοφώνου // Χυτήριο Theatre - Σημείο Πολιτισμού


Σκηνοθεσία: Γούντι Άλεν
Με τους: Μία Φάροου - Τζεφ Ντάνιελς - Νταϊάν Κίτον - Ντάι Γουέστ - Τζ.Κάβνερ
Οι Μέρες Ραδιοφώνου μας μεταφέρουν νοσταλγικά στην εποχή της δεκαετίας του ’40. Ο Γούντι Άλεν, αναπλάθει με χιούμορ αυτοβιογραφικές στιγμές που έζησε με την οικογένειά του, ακούγοντας ραδιόφωνο. Κάθε εκπομπή στα ερτζιανά και μια ανάμνηση.
Βρισκόμαστε στη συνοικία Ρόκαγουεϊ του Κουϊνς, όπου ο μικρός μας αφηγητής, ταξιδεύει με το μύθο του μασκοφόρου εκδικητή, ενός δημοφιλούς ραδιοφωνικού σόου. Με τους συνομηλίκους του, τριγυρνά ανέμελα στην παραλία και μαζεύει γκάτζετ της σειράς. Οι εβραϊκής καταγωγής γονείς του, αγαπούν άλλη εκπομπή, αυτή που ασχολείται με κοινωνικά θέματα, ενώ η άτυχη στον έρωτα θεία του Νταϊάν Γουίστ, αγαπά τα τραγούδια και το χορό.
Ο Γούντι Άλεν, μιλά για το πέρασμα από τη φαντασία στον κόσμο της ειδησεογραφίας και την απότομη προσγείωση μιας ολόκληρης εποχής στο αληθινό. Τραγωδίες μεταφέρονται με σασπένς μέσω συσκευών και ολόκληρες οικογένειες κρέμονται από τη κεραία και την ανάσα του εκφωνητή.
Ωραίες ερμηνείες, εντυπωσιακή ανασύσταση εποχής και μπόλικο γέλιο, σε μια από τις πιο γλυκές και προσωπικές ταινίες του Γούντι Άλεν.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
FRIDAY, 9 SEPTEMBER 2022 FROM 20:30-22:15

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΗΠΟΣ: Νεφέλη Φασούλη // Αντώνης Απέργης

  Το Σάββατο 18 Μαΐου, η ομάδα του “Κήπου” ενώνεται για μία σπάνια φορά στη σκηνή του Ίλιον plus για να σας παρουσιάσει τα τραγούδια του και...