Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

Παρουσίαση-Διάλεξη με θέμα το απογευματινό τσάι στον Πύργο Βασιλίσσης

 


Κύκλος Διαλέξεων Βασίλη Κουτσαβλή

Afternoon Tea, History and Etiquette
Στις 29 Ιανουαρίου και ώρα 11.00 και 14.30 θα επναληφθεί η παρουσίαση του κ. Κουτσαβλή Βασίλη με θέμα την παράδοση του απογευματινού τσαγιού. Σε αυτή την παρουσίαση θα αναφερθούν στοιχεία όπως η ιστορία του τσαγιού, η άφιξή του στην Ευρώπη, η καθιέρωση των παραδόσεων που σχετίζονται με το απογευματινό τσάι αλλά και στοιχεία εθιμοτυπίας και savoir vivre σχετικά με τον τρόπο που αυτό σερβίρεται και το απολαμβάνουμε. Από το στρώσιμο του τραπεζιού, τις πορσελάνες, τα ασημικά, τις πετσέτες και τα τραπεζομάντηλα, τα σκεύη σερβιρίσματος, το art de la table μέχρι τους τρόπους καλής συμπεριφοράς, τα λάθη, τα ιστορικά ευτράπελα και τους διαφορετικούς τρόπους σερβιρίσματος. Επίσης, θα γίνει εκτενής αναφορά στα συνοδευτικά του τσαγιού, γλυκά και αλμυρά, τα sandwiches, τα κέικ και τις τάρτες, τα scones, τις μαρμελάδες και τις κρέμες.
Στο τέλος της παρουσίασης στο κατάστημα του Πύργου και όχι εντός του Πύργου θα μπορέσουμε να απολαύσουμε τσάι με κεικ ως κέρασμα σε όλους τους συμμετέχοντες.
Σας προσκαλούμε σε ένα μοναδικό ταξίδι στην ομορφιά και στις ιστορικές ρίζες αυτού του αγγλικού κατά βάση εθίμου. Το σκηνικό θα στηθεί και πάλι στην μεγαλειώδη αίθουσα των θυρεών του Πύργου Βασιλίσσης. Ένα τραπέζι για τσάι 6 ατόμων θα γεμίσει ομορφιά τον Πύργο Βασιλίσσης. Θα στρωθεί αποκλειστικά με αντίκες και αντικείμενα που ανήκουν στην προσωπική συλλογή του κ. Κουτσαβλή ενώ οι συνθέσεις θα είναι με λουλούδια της εποχής.
Πληροφορίες-Εγγραφές
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιανουαρίου 2023 στις 11.00 και στις 14:30.
Η διάρκεια της παρουσίασης θα είναι μιάμιση ώρα και μισή ώρα για ερωτήσεις.
Οι θέσεις είναι εξαιρετικά περιορισμένες και θα πρέπει να γίνει προκράτηση και προπληρωμή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Την εκδήλωση μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες και παιδιά από 12 ετών και άνω.
Εγγραφές αποκλειστικά στο: vassilis@pyrgosvasilissis.gr
SUNDAY, 29 JANUARY 2023 FROM 14:30-17:30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΗΠΟΣ: Νεφέλη Φασούλη // Αντώνης Απέργης

  Το Σάββατο 18 Μαΐου, η ομάδα του “Κήπου” ενώνεται για μία σπάνια φορά στη σκηνή του Ίλιον plus για να σας παρουσιάσει τα τραγούδια του και...