Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ : "Ταξίμια από μπαχάρι" του Χρήστου Τριανταφύλλου

 


O Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας στηρίζοντας όλες τις εκφάνσεις πολιτιστικής δημιουργίας, στα πλαίσια του θεσμού Πολιτιστικός Σεπτέμβρης, εντάσσει φέτος για πρώτη φορά την διοργάνωση "Ημέρες Βιβλίου".

Πρόκειται για βραδιές παρουσιάσεων βιβλίων συγγραφέων και ποιητών που κατά κύριο λόγο κατοικούν στην πόλη μας.
Την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.30 σας προσκαλούμε στο Π.Π.Ι.Ε.Δ στην παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Τριανταφύλλου: «ΤΑΞΙΜΙΑ ΑΠΟ ΜΠΑΧΑΡΙ, Γεύσεις και μυρωδιές από τη Μικρά Ασία ».
* Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
• Σπύρος Αυλωνίτης (Λογοτέχνης, Ποιητής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών)
•Διονύσης Βίτσος (Συγγραφέας, Εκδότης των εκδόσεων Περίπλους)
• Ελένη Ανδρέου (Συγγραφέας)
• Φλωρεντία Φωστήρας (PhD
Κλινική Εργαστηριακή Γενετίστρια
Εργαστήριο Μοριακής Διαγνωστικής
Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών
«Δημόκριτος»)
• Χρήστος Τριανταφύλλου (Πρόεδρος Συνδέσμου Μικρασιατών Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και συγγραφέας του βιβλίου)
Την εκδήλωση θα συντονίσει η Μαντλίν (Λογοτέχνης, Δημοσιογράφος, Ραδιοφωνική παραγωγός και Αντιπρόεδρος Πειθαρχικού της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός Ανθή Βαφειαδάκη.
Θα ακολουθήσει Μικρασιατικό κέρασμα.
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Ο Χρήστος Τριανταφύλλου είναι κάτοικος Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και Πρόεδρος του Συνδέσμου Μικρασιατών Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας. Είναι αρχισυντάκτης του περιοδικού Αλησμόνητες Πατρίδες.
Έχει πραγματοποιήσει και υλοποιήσει ημερίδες, σεμινάρια, ομιλίες και διαλέξεις πάνω σε θέματα μικρασιατικού πολιτισμού και ιστορίας. Αρθρογραφεί σε καθημερινές και τοπικές έντυπες εφημερίδες καθώς και στο διαδίκτυο σχετικά με έρευνες, μαρτυρίες, λαογραφία και λοιπά θέματα της ιστορίας του Μικρασιατικού Πολιτισμού. Είναι Διευθυντής Εκδόσεων Περίπλους.
Το βιβλίο «Ταξίμια από Μπαχάρι -Γεύσεις και Μυρωδιές από τη Μικρά Ασία» αφορά τη διατροφή των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, σε συνδυασμό όμως με την καθημερινότητα και τα έθιμα. Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου πραγματοποιήθηκε πρόσφατα υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΗΠΟΣ: Νεφέλη Φασούλη // Αντώνης Απέργης

  Το Σάββατο 18 Μαΐου, η ομάδα του “Κήπου” ενώνεται για μία σπάνια φορά στη σκηνή του Ίλιον plus για να σας παρουσιάσει τα τραγούδια του και...