Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023

Συναυλία Αυστριακής Συμφωνικής Ορχήστρας Graz' για κοινωφελή σκοπό


 Την Τετάρτη 06 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 21:00 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας Υπό την Αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας και της ΦΑΡΙΣ, διοργανώνεται συναυλία με την Συμφωνική Ορχήστρα Graz απο την Αυστρία και τα έσοδα θα διατεθούν στην Εθελοντική μας Ομάδα προς ενίσχυση του έργου της.

Ο πιανίστας της ορχήστρας ( Alexander Blettenberg) είναι Ελληνογερμανός με καταγωγή από την Καλαμάτα και αυτό μας τιμά ιδιαιτέρως.
Σκοπός της Ορχήστρας στα πλαίσια της περιοδείας της από την Καλαμάτα είναι να προσφέρει μια συναυλία για Κοινωφελή σκοπό, όπου όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια (αξία εισιτηρίου 10,00€ ) θα διατεθούν για την ενίσχυση της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας Ο.Α.Κ. 4χ4 (Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών) ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ.
Στα πλαίσια ενίσχυσης του έργου της και του σχεδιασμού για την περεταίρω ανάπτυξη τόσο του εθελοντισμού όσο και την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο , η ομάδα μας πρόσφατα, μεταστεγάστηκε σε οικόπεδο χώρο 1300 τ.μ ο οποίος μας παραχωρήθηκε δωρεάν από ιδιώτη, όπου εκεί θα αναπτύξουμε τις εγκαταστάσεις μας.( γραφεία , υπνωτήρια , αποθηκευτικοί χώροι , parking οχημάτων κτλ )

- Πρώτος μας στόχος είναι η άμεση κατασκευή χώρων υγιεινής και καθαριότητας όπου θα αποτελείται από τουαλέτες ανδρών – γυναικών καθώς και 3 ντουζιέρες.
- Δεύτερος στόχος , είναι η κατασκευή υπόστεγου για την στέγαση των 5 πυροσβεστικά οχημάτων της Ομάδας. Είναι πολύ σημαντικό τα οχήματα τα οποία προμηθευτήκαμε από δωρεές πωλητών φορέων και με χρήματα της ομάδας μας, να προστατευθούν τόσο από τα καιρικά φαινόμενα όσο και να διασφαλίσουμε την ασφάλεια τους.
- Τρίτος στόχος και τον θέτουμε ως τρίτο γιατί πρέπει υποχρεωτικά να υπάρχουν χώροι υγιεινής αλλά και το υπόστεγο οχημάτων όπου αυτός ο χώρος θα έχει διπλή χρήση , είναι η έναρξη λειτουργίας των Ακαδημιών της Ο.Α.Κ. Θεωρούμε πως για να αλλάξουμε νοοτροπία σε αυτό τον τόπο , πρέπει να επενδύσουμε στην εκπαίδευση των μικρών παιδιών. Οι ακαδημίες της Ο.Α.Κ. είναι το μεγάλο μας στοίχημα , μιας και κάθε ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο , βασίζεται στις νέες γενιές. Πιστεύουμε ακράδαντα πως η εκπαίδευση των μικρών μας φίλων στα πλαίσια της Πολιτικής Προστασίας με κύριο αντικείμενο την πρόληψη για την κατ επέκταση προστασία του φυσικού μας πλούτου, θα αποφέρει όχι μακροπρόθεσμα αλλά άμεσα θετικά αποτελέσματα.
Όσοι από εμάς είμαστε γονείς παιδιών μικρών ηλικιών , μπορούμε εύκολά να αντιληφθούμε πόσο μας επηρεάζουν και πόσο μας ‘’καθοδηγούν’’ με τον παιδικό τους αυθορμητισμό όπως πχ :
- Μπαμπά φόρα ζώνη όταν οδηγείς
- Μαμά μην καπνίζεις, κάνει κακό στην υγεία
- Μπαμπά πρέπει να ανακυκλώνουμε τα σκουπίδια μας
- Μαμά δεν ανάβουμε φωτιά το καλοκαίρι στην ύπαιθρο
Και άλλα πολλά τα οποία μόνο και μόνο ως υπενθύμιση από τα χείλη των παιδιών μας έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα από κάθε άλλο μέσο επικοινωνίας…
Η Ο.Α.Κ. εκτός από την ετήσια συνδρομή του κάθε εθελοντή (36,00 € / έτος) δεν έχει άλλους οικονομικούς πόρους. Είμαστε τυχεροί όπου ο Δήμος Καλαμάτας καλύπτει το λειτουργικό κόστος των Οχημάτων μας, κάτι το οποίο μας επιτρέπει να έχουμε αξιόμαχα οχήματα και να μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε σχεδόν καθημερινά. Το υπόλοιπο λειτουργικό κόστος το καλύπτουμε από χορηγίες πωλητών ,φορέων, επιχειρήσεων και πολλά χρήματα ξοδεύουμε για τον εθελοντισμό εμείς οι ίδιοι.
Ευχαριστούμε από καρδιάς την Burgi Blauel για την συνολική της προσφορά στον Εθελοντισμό και για την καθοριστική συμβολή της στην διοργάνωση της ανωτέρω συναυλίας.
Θα χαρούμε να σας δούμε στο Μέγαρο Χορού να απολαύσετε την Συναυλία και να ενισχύσετε το έργο μας.
Για οπιαδήποτε πληροφορία μη διστάσετε να μας καλέσετε στο 6988600900
Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΗΠΟΣ: Νεφέλη Φασούλη // Αντώνης Απέργης

  Το Σάββατο 18 Μαΐου, η ομάδα του “Κήπου” ενώνεται για μία σπάνια φορά στη σκηνή του Ίλιον plus για να σας παρουσιάσει τα τραγούδια του και...