Τρίτη 7 Μαΐου 2024

Μεταϊμπρεσιονισμοί | Θεματικές ξεναγήσεις στη Συλλογή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή


 Με τίτλο «Μεταϊμπρεσιονισμοί», η νέα θεματική ξενάγηση του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή δίνει στους επισκέπτες την ευκαιρία να ανακαλύψουν μεταϊμπρεσιονιστικά έργα σημαντικών καλλιτεχνών από τη μόνιμη Συλλογή του Ιδρύματος.

Ξεκινώντας από το κίνημα του ιμπρεσιονισμού και τα χαρακτηριστικά του γνωρίσματα, η ξενάγηση εστιάζει στα μεταϊμπρεσιονιστικά έργα των Claude Monet, Edgar Degas, Vincent van Gogh, Paul Gauguin, Paul Cézanne, Henri de Toulouse-Lautrec και Pierre Bonnard οι οποίοι διαφοροποιήθηκαν και ξεχώρισαν συνυπάρχοντας πάνω κάτω τις ίδιες περιόδους. Στόχος της ξενάγησης είναι να παρουσιαστεί αναλυτικά η μετεξέλιξη του κινήματος του ιμπρεσιονισμού μέσα από όλα τα νέα στοιχεία που έφεραν οι συγκεκριμένοι καλλιτέχνες από πλευράς τεχνικής, επιρροών και παλέτας, φτάνοντας μέχρι το κίνημα Nabi και με αναφορές και στο κίνημα του Νεοϊμπρεσιονισμού.
Η θεματική ξενάγηση «Μεταϊμπρεσιονισμοί» πραγματοποιείται στον πρώτο όροφο της μόνιμης Συλλογής κάθε Παρασκευή 18.00-18.45 και κάθε Σάββατο και Κυριακή 12.00-12.45.
________________________
«Μεταϊμπρεσιονισμοί»
Θεματικές ξεναγήσεις στη Συλλογή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή
Από τις 19 Απριλίου έως και τις 30 Ιουνίου 2024
📆 Παρασκευές | 18.00-18.45
📆 Σάββατα & Κυριακές | 12.00-12.45
(εκτός Μ. Παρασκευής και Κυριακής του Πάσχα)
👉 ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
https://goulandris.gr/.../guided-tour-post-impressionism...
________________________
* Οι επισκέπτες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις ξεναγήσεις μπορούν να προμηθευτούν ηλεκτρονικά τα εισιτήριά τους από το goulandris.gr, αλλά και από το εκδοτήριο εισιτηρίων του Μουσείου, με την επιφύλαξη της σχετικής διαθεσιμότητας.
________________________
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή
📍 Ερατοσθένους 13, Παγκράτι
✉️ visit@goulandris.gr
📞 210 725 2895

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περσεφόνη του Γιάννη Ρίτσου

  Περσεφόνη του Γιάννη Ρίτσου Σκηνοθεσία, δραματουργική επεξεργασία Άσπα Τομπούλη Θέατρο Φούρνος από 22 Απριλίου 2024 Προσφορά προπώλησης Ti...