Σάββατο 24 Αυγούστου 2024

Ο ΡΟΚΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΡΙΒΙΕΡΑ

 


Για μία μονο προβολή, στο πλαίσιο του αφιερώματος ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΕΥΤΕΡΕΣ, η αριστουργηματική ταινία του Λουκίνο Βισκόντι «Ο Ρόκο και τ’ Αδέλφια του» (1960).

Μετά τον θάνατο του πατέρα του, ο Ρόκο Παρόντι, ένας από τους πέντε γιους μιας φτωχής αγροτικής οικογένειας μεταναστών από τη Νότια Ιταλία, ταξιδεύει ως τη βιομηχανική πόλη του Μιλάνου με τη χήρα μητέρα του και τρία από τ’ αδέλφια του, με την ελπίδα να βρουν βοήθεια από τον μεγαλύτερο αδελφό που ήδη ζει εκεί. Η αποσύνθεση της παραδοσιακής, επαρχιακής οικογένειας σ’ ένα «τοπίο» εξαθλίωσης και αστικής μετάλλαξης. Εντυπωσιακό επιτελείο πρωταγωνιστών (από τον Αλέν Ντελόν και την Κατίνα Παξινού μέχρι την Κλαούντια Καρντινάλε σε μία από τις πρώτες της εμφανίσεις) κι ένας από τους τριάντα εννέα σημαντικότερους τίτλους ξενόγλωσσων ταινιών (που πρέπει να έχεις δει πριν πεθάνεις!) κατά τον Μάρτιν Σκορσέζε.
Θα προβληθεί για πρώτη φορά στις ελληνικές αίθουσες η αποκατεστημένη πλήρης έκδοση.
Γενική Είσοδος: 8€
Φοιτητικό/Άνω των 65: 7€

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Douglas Skelton: «Ο όρμος των καταιγίδων»

  Λεύκη Σαραντινού Η αστυνομική λογοτεχνία θεωρείται ένα από τα πιο δημοφιλή και ευπώλητα λογοτεχνικά είδη στις μέρες μας. Κι ενώ γύρω μας ε...