Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

* ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ * 1° ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΑΠΟΛΛΩΝ ΜΟΥΣΗΓΕΤΗΣ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
1° ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 
ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

«ΑΠΟΛΛΩΝ ΜΟΥΣΗΓΕΤΗΣ»
Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και το Καλλιτεχνικό και Πολιτιστικό Σωματείο «Απόλλων Μουσηγέτης» σας προσκαλούν στο 1ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 18:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Κηφισιάς, επί της οδού Διονύσου και Μυρσίνης.

Το Διεθνές Χροωδιακό Φεστιβάλ φιλοξενεί 4 εκπληκτικά Χορωδιακά Σύνολα από την Ελλάδα αλλά και τη Ρουμανία. Συγκεκριμένα, στο Φεστιβάλ συμμετέχουν οι εξής Χορωδίες:
• Η Δημοτική Χορωδία Βριλησσίων – Σολίστ: Ολγιάννα Πανίτσα, Γρηγόρης Ιωαννίδης, Πιάνο: Γρηγορία Δέδε, Διευθύνει ο Παναγής Μπαρμπάτης
• Η Χορωδία «Ηχοχρωμάτων» Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών – Διεύθυνση: Σμαρούλα Νάκη, Πιάνο: Μάνος Μπουρίκας
• Η Χορωδία Κηφισιάς 1937 – Διεύθυνση: Χαράλαμπος Μιχαηλίδης, Πιάνο: Ιουλία Τζανετουλάκου καθώς και
• Η Ρουμανική Χορωδία “PRELUDIU” – Μαέστρος: Voicu Enachescu
 Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική Ιωάννης Μαρωνίτης σε δήλωσή του τόνισε «Σας προσκαλούμε σε μία Χορωδιακή Πανδαισία ήχων και χρωμάτων μεγάλων Ελλήνων και Παγκοσμίου βεληνεκούς δημιουργών. Το 1ο Παγκόσμιο Χορωδιακό Φεστιβάλ φέρνει κοντά ξεχωριστές μεν αλλά συγγενικής Παράδοσης κουλτούρες με κοινά ήθη, έθιμα και Παράδοση και προωθεί το μήνυμα της αξίας του διαλόγου του Πολιτισμού των λαών, οφείλει να καθιερωθεί ως θεσμός. Η Ελλάδα και η Ρουμανία ενώνουν για ακόμη μία φορά την Πολιτιστική τους Κληρονομιά και προσφέρουν στο κοινό ένα ποικίλο Μουσικό ταξίδι υψηλών προδιαγραφών».
 Συντονισμός Χορωδιακού Φεστιβάλ: Νία Κομπορόζου, Διευθύντρια Λαϊκού Πολιτισμού και Χορωδιών του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων

Σύντομα Βιογραφικά Χορωδιών
 Η Δημοτική Χορωδία Βριλησσίων, ιδρύθηκε το 2001. Τα μέλη της είναι δημότες της πόλης, ερασιτέχνες χορωδοί που με μόνο κίνητρο την αγάπη και το μεράκι για τη Μουσική, προσφέρουν ανιδιοτελώς στην ιδέα του χορωδιακού τραγουδιού. Ορισμένες από τις σημαντικές στιγμές της Χορωδίας ήταν οι Συναυλίες – αφιέρωμα στον Ηλία Ανδριόπουλο, οι Συναυλίες στο Αργοστόλι και το Ληξούρι Κεφαλονιάς στη μνήμη του μαέστρου Δ. Αποστολάτου, οι Συναυλίες στο Θέατρο Ακροπόλ και στην Αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» στα πλαίσια των ετήσιων τιμητικών εκδηλώσεων της Ένωσης Χορωδιών Ελλάδος, η συμμετοχή στις «Πολιτιστικές Διαδρομές» το Καλοκαίρι 2012 του Θεάτρου Badminton. Μουσική διεύθυνση: Παναγής Μπαρμπάτης.

Η Χορωδία «Ηχοχρωμάτων» Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, καρπός των μελών της για ποιοτική Μουσική, είναι τρίφωνη γυναικεία Χορωδία στην οποία το ανδρικό «μπάσσο» καλύπτεται από μερικούς ταλαντούχουςβαρύτονους σαν απόηχος καμπάνας. Στόχος της Χορωδίας είναι η μεταλαμπάδευση μέσω της Μουσικής και της Λογοτεχνίας των ιδανικών της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, υπό την πλατύτερη έννοιά του, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Η παρουσία της στο πενθήμερο Παγκόσμιο Συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη υπό την αιγίδα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου με δύο εκπληκτικές Συναυλίες καθώς επίσης αυτή στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο, ήταν συγκινητική.

Η Χορωδία Κηφισιάς 1937 ιδρύθηκε το 1937 στη Κηφισιά από τον Μαέστρο Σπύρο Καραγιάννη. Από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα, ακόμη και κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, Η Χορωδία δεν έπαψε να δίνει το παρόν με συνεχείς εμφανίσεις. Στη Χορωδία λειτουργούν τα εξής πολυφωνικά τμήματα: ανδρικό – ανδρικό εκκλησιαστικό – γυναικείο και μικτό. Στο ρεπερτόριό της περιλαμβάνονται έργα από την πρώιμη αναγέννηση, τον κλασικισμό, τον ρομαντισμό καθώς και Έργα Ελλήνων και ξένων Συνθετών της σύγχρονης περιόδου.
 Η διεθνούς φήμης Ρουμανική Χορωδία “PRELUDIU” δημιουργήθηκε από τον καταξιωμένο Μαέστρο Voicu Enachescu. Πρωτοεμφανίστηκε το 1972 στο Βουκουρέστι ως μέρος του Καλλιτεχνικού Συνόλου Νεολαίας, το σημερινό Πολιτιστικό Κέντρο Νέων, που υπάγεται στο Υπουργείο Πολιτισμού. Το ρεπερτόριο της Χορωδίας είναι ποικίλο. περιέχει περισσότερα από 300 έργα προκλασικής, κλασικής και ρομαντικής μουσικής, χριστουγεννιάτικα τραγούδια, θρησκευτικούς ύμνους της Ρουμανίας και άλλων χωρών, που ερμηνεύονται όλα στην μητρική τους γλώσσα. Η προσέγγιση ενός τόσο ποικιλόμορφου ρεπερτορίου απαιτεί από τον Μαέστρο και τους Χορωδούς ιδιαίτερη ικανότητα, αξιόλογα τεχνικά χαρακτηριστικά, τέλεια ομοιογένεια φωνών και αδιαμφισβήτητη πλαστικότητα στην εκτέλεση. Στις a’ capella Συναυλίες τους έχουν λάβει μέρος, πολλοί διάσημοι Σολίστες της Ρουμανικής Λυρικής Σκηνής. Η Χορωδία “PRELUDIU” και ο Μαέστρος Voicu Enachescu έχουν πραγματοποιήσει επιτυχημένες Συναυλίες με ρεπερτόριο θρησκευτικού περιεχομένου σε εκκλησίες της Ρουμανίας και του εξωτερικού (Γαλλία, Ολλανδία, Γερμανία, Ελβετία, Σουηδία).

Πρόγραμμα
• Ώρα έναρξης: 18:00
• Χαιρετισμοί: 
- Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, Ιωάννης Μαρωνίτης
- Πρόεδρος του Καλλιτεχνικού και Πολιτιστικού Σωματείου «Απόλλων Μουσηγέτης», Ολυμπία Μπισκίνη

  Δημοτική Χορωδία Βριλησσίων
1. Ωραίο λουλούδι, Τζώρτζη Δελλαπόρτα
2. Ο Μύθος, Μάνου Χατζιδάκι
3. Όμορφη και παράξενη πατρίδα, Δημήτρη Λάγιου – Οδυσσέα Ελύτη
4. Δοξαστικό, Μίκη Θεοδωράκη – Γιάννη Ρίτσου
5. Spente Le Stelle, Jean-Patrik Caperielle
6. Funiculi – Funicula, G. Turco

• Χορωδία «Ηχοχρωμάτων» Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών
1. Μεγαλυνάρια: Φιλίππου του Αποστόλου και Κωνσταντίνου του Υδραίου
2. Χαίρε Μαρία (Donizetti)
3. Ο Salutaris Hostia (Lorenzo Perosi)
4. Tebe Πoemb (Lomakin)
5. Χωρισμός Παραδοσιακό
6. Τσάμικος (Χατζιδάκις)
7. Καράβι (Κεφαλονιάς)
8. Ιθάκη (Η. Ανδριόπουλου)

  Χορωδία Κηφισιάς 1937 
1. Δοξαστικό, Μίκη Θεοδωράκη (Εναρμ. Βασίλη Τενίδη)
2. Κύριε, G. Verdi
3. La Zingarella, G. Verdi
4. Li biamo, G. Verdi 
    Σολ.: Ειρήνη Τσαλαβούρα (Σοπράνο)
    Γρηγόρης Ιωαννίδης (Τενόρος)
5. La vergine degli angeli, G. Verdi
    Σόλο: Ειρήνη Τσαλαβούτα
6. Βαθύ ποτάμι, J. Kern
    Σόλο: Σταύρος Παπαχρήστος
    (Βαθύφωνος ΕΛΣ)
7. Ernani, G. Verdi

• Ρουμανική Χορωδία “PRELUDIU”
1. Aria - Johann Sebastian Bach
2. I Vaghi FIori – Giovanni L. Da Palestrina
3. Scherzando Con Diletto – Luca Marenzio
4. Bonzorno Madona – Antonio Scandelli
5. Languir Me Fais – Claude De Sermisy
6. Doxa Patri – Dimitrie Suceveanu
7. Rugaciunea Inimii – Paul Constantinescu
8. Kyrie (από Missa Criolla) – Ariel Ramirez / Solo: Ciprian Mardare
9. Die Forelle – Franz Schubert
10. Noaptea De Mai – Alexandru Pascanu
11. Hop Tup Tup – Tudor Jarda
12. Cine E Morarul – Dan Dediu
13. Floare Albastra – Vasile Spatarelu / Solo: Marius Nine
14. Humoresque – Antonin Dvorak
15. Barcarola – Jacques Offenbach
16. Clopotelul – Svesnicov / Solo: Ciprian Mardare
17. Necunoscuta – Iuri Falik
18. Cor Din Arleziana – George Bizet
19. Visare – Dan Buciu
20. Suita Veche Din Bihor – Fransisc Hubic

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

STAVROS LANTSIAS QUARTET

  Mετά τις sold out εμφανίσεις της προηγούμενης χρονιάς, το κουαρτέτο του Σταύρου Λάντσια, επιστρέφει στο Half Note Jazz Club παρουσιάζοντας...