ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ: ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ» ΣΤΗ ΔΟΜΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΜΙΛΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ UNESCO (WFUCA) ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, στα πλαίσια της Τράπεζας Χρόνου διοργάνωσε με επιτυχία, πριν από λίγες ημέρες, ανοιχτή συνάντηση-συζήτηση με θέμα: «Άγχος και κατάθλιψη σε περιόδους οικονομικής κρίσης: Τρόποι αντιμετώπισης», στο κτήριο των μόνιμων κοινωνικών Δομών άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας του Πειραιά «Λιμάνι Αλληλεγγύης».
Η συνάντηση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων UNESCO (WFUCA) και Προέδρου του Πολιτιστικού και Κοινωνικού Ομίλου ΝΕΜΕΣΟΣ Γεώργιου Χριστοφίδη. Η Ψυχολόγος της Δομής Πειραιά Σοφία-Ερατώ Μερτζανάκη, ενημέρωσε το κοινό και τους ωφελούμενους της Δομής, σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης του άγχους και της νόσου της ψυχής, την Κατάθλιψη καθώς και τη σημασία της προστασίας της ψυχικής υγείας ακόμη και σε περίοδο κρίσης που η ψυχική υγεία βρίσκεται σε κίνδυνο. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις σχετικές απορίες τους, λαμβάνοντας μέρος σε έναν ανοιχτό διάλογο, όπου ανταλλάχθησαν εξαιρετικά θετικές απόψεις ενώ στο τέλος δόθηκαν ενθαρρυντικές απαντήσεις από την Ψυχολόγο της Δομής.
Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική Ιωάννης Μαρωνίτης τόνισε χαρακτηριστικά «σε περιόδους οικονομικής δυσχέρειας είναι εύκολο ένας άνθρωπος να χάσει την αισιοδοξία και την ψυχική ηρεμία του με αποτέλεσμα την αντιμετώπιση δυσμενών συνεπειών για την ψυχική του υγεία, όπως είναι το άγχος και σε επόμενο στάδιο, η Κατάθλιψη. Όλοι μας οφείλουμε να αλληλοστηριζόμαστε με όσα μέσα διαθέτει καθένας μας, με όπλο μας την αισιοδοξία. Οι μόνιμες Κοινωνικές Δομές έρχονται να αγκαλιάσουν τους συμπολίτες μας που πλήττονται από την τρέχουσα οικονομική πραγματικότητα δίνοντάς τους όχι μόνο τη στήριξη στα απαραίτητα αγαθά όπως είναι η τροφή ή η στέγη αλλά ένα εξίσου σημαντικό αγαθό, την ελπίδα». Στην ομιλία παρευρέθηκε ο Πανεπιστημιακός Νίκος Ζάβρας.
Η ομιλία στηρίχθηκε από τους εργαζόμενους του προγράμματος «Δημιουργία ή και συνέχιση της λειτουργίας «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας» στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου