Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Street Food and Tunes: Taste of India

Γεύσεις και μουσικές που τρέφουν την ψυχή!
Ελάτε σε ένα ταξίδι στα βάθη της πιο αυθεντικής Ινδίας!
Το πρώτο Street Food and Tunes του deBόp.gr για τη νέα σεζόν έρχεται την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου με εξωτική διάθεση, για να σας ταξιδέψει στην μαγειρική και μουσική κουλτούρα της Ινδίας από το ανακαινισμένο White Spoon στον Χολαργό.
Από τα Ιμαλάια ως τον Ινδικό Ωκεανό και από το Μπαγκλαντές ως τη Βιρμανία, το Μπουτάν, το Νεπάλ και το Πακιστάν, η Ινδία είναι ένα σταυροδρόμι πολιτισμών που αντανακλώνται μέσα από τις γεύσεις και τους ρυθμούς της.
Αν νομίζετε, λοιπόν, πως το ινδικό φαγητό είναι μόνο το κοτόπουλο με κάρυ είστε βαθιά γελασμένοι!
Αν νομίζετε επίσης πως η ινδική μουσική είναι μόνο το Bollywood, ετοιμαστείτε να εντυπωσιαστείτε!
Σε αυτό το Street Food and Tunes θα ταξιδέψουμε σε μία από τις πιο πλούσιες κουζίνες του κόσμου, παρέα με τον ειδήμοναΖαχίρ Ντάκουα να ηγείται την κουζίνα και να μας γνωρίζει με τις πάμπολλες γευστικές παραδόσεις αυτής της τεράστιας χώρας!
Σε αυτό το Street Food and Tunes, θα χορέψουμε σε παγκόσμιους ρυθμούς, με τον Τasick Mpougkis στα decks, να ξετυλίγει hip hop, funk, afro, disco και breakbeats μουσικές με μια δόση από ιστορίες για γητευτές φιδιών και σανσκριτικά παραμύθια!
To menu:
Ορεκτικά:
- Samosas: τηγανιτά πιτάκια με γέμιση από λαχανικά και όσπρια (πατάτα, καρότο, φακές & αρακά), curry, μέντα, κόλιανδρο και Βιτάμ Καρύδα & Αμύγδαλο.
- Pakora: τηγανητό λάχανο, μαρούλι, κουνουπίδι και κρεμμύδι σε κουρκούτι από καλαμποκάλευρο, κύμινο και τσίλι
- Chicken Tandoori: ινδικά καλαμάκια από στήθος κοτόπουλο, μαριναρισμένα σε μπαχαρικά tikka masala, πάπρικα, κόλιανδρο, σκόρδο, τζίντζερ, γιαούρτι, Βιτάμ Καρύδα & Αμύγδαλο και Βιτάμ Καρύδι.
- Chicken Tikka: φτερούγες κοτόπουλο ψημένες στο grill, μαριναρισμένες σε σάλτσα από γιαούρτι, τομάτα, μπαχαρικά tikka masala, τζίντζερ, λεμόνι, πιπέρι, κανέλα, κύμινο, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο και Βιτάμ Καρύδα & Αμύγδαλο
Κυρίως Πιάτα:
- Chicken Korma: φιλέτο κοτόπουλο μαγειρεμένο στην κατσαρόλα σε σάλτσα από γιαούρτι, γάλα καρύδας και ανθόγαλα, μείγμα ινδικών μπαχαρικών, μέλι, ανανά, Βιτάμ Καρύδα & Αμύγδαλο και Βιτάμ Καρύδι.
- Lamb Masala: αρνί μαγειρεμένο στην κατσαρόλα με κίτρινη curry sauce, τζίντζερ, τομάτα, πατάτες, φυστίκια, και garam masala
- Beef Curry: μοσχαράκι μαγειρεμένο στην κατσαρόλα με ινδικά μπαχαρικά, τομάτα, κίτρινο curry, πράσινες πιπεριές, κρεμμύδια, τζίντζερ και Βιτάμ Καρύδα & Αμύγδαλο
Vegan Επιλογές:
- Chana Masala: ινδική ρεβυθάδα με κρεμμύδι, τομάτα, καρύδα, κόλιανδρο, κίτρινο curry, τζίντζερ, μαϊντανό και Βιτάμ Καρύδα & Αμύγδαλο.
- Mix Vegetable Curry: διάφορα λαχανικά (πατάτα, κουνουπίδι, μπρόκολο, καρότο) μαγειρεμένα στην κατσαρόλα με κρεμμύδι, σκόρδο, τομάτα, κίτρινο curry και Βιτάμ Καρύδι.
- Daal Curry: κόκκινη ινδική φακή μαγειρεμένη με κρεμμύδι, σκόρδο, τζίντζερ, κόλιανδρο, τομάτα
- Ρύζι Biryani: ρύζι basmati μαγειρεμένο στον ατμό με σαφράν, κρεμμύδι, καρύδα, biryani masala, τζίντζερ, κάρδαμο και Βιτάμ Καρύδι.
- Μερίδα Ορεκτικών €5 (περιλαμβάνει 3 ορεκτικά της επιλογής σας και ρύζι Biryani)
- Μερίδα Κυρίως Πιάτων €5 (περιλαμβάνει 3 κυρίως πιάτα της επιλογής σας και ρύζι Biryani)
Συνοδεύονται ιδανικά με cocktails από τους cocktail gurus του White Spoon:
1. Delhi marry: vodka, homemade tomato mix,  lemon juice, smoked paprika, coconut oil (€8)
2. Darjeeling way: Gin, Darjeeling tea syrup, lime juice, gentleman soda (με γεύση περγαμόντο και μανταρίνι) (€7)
3. Bollywood punch: Havana 3ys, papaya pure , saffron infused spicy syrup, lime juice (€7)
Διοργάνωση: www.debop.gr
Χορηγός: Βιτάμ
White Spoon, Λ. Μεσογείων 234 & Βεντούρη 1, Χολαργός
11.10.2017
Τε: από τις 19:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ντορέτα Λινάκη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΠΡΙΜΑ… της Μαρίνας Σωτηροπούλου

  ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΠΡΙΜΑ… της Μαρίνας Σωτηροπούλου / Νέο έργο Μια επίκαιρη κωμωδία για την παρακμή της πολιτικής αλλά και της κοινωνίας ΠΡΕΜΙΕΡΑ Σάβ...