Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Μεγάλη επιτυχία η κοπή της πίτας 2018 του Ινστιτούτου των Ελληνικών Μύλων με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο (Photos)

Κυριακή 28 Ιανουαρίου. Στα γραφεία του Ινστιτούτου των Ελληνικών Μύλων, Αγίων Ασωμάτων 45 (Σταθμός Ηλεκτρικού Θησείου), με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας 2018.
Την κοπή της πίτας του Ι.τ.Ε.Μ. έκανε ο κ.κ. Ιερώνυμος, Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, δίνοντας στους παρευρισκόμενους ευχές του για τη νέα χρονιά.
Χαιρέτισμο έδωσε ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου.
Το ετήσιο τιμητικό δίπλωμα του Ι.τ.Ε.Μ. απονεμήθηκε στην κα Άννα Ψωμά, αρχιτέκτονα, για την εργασία της:  Υδροκίνητα Βιομηχανικά Κτίρια στη Λιβαδειά 1860-1950. Καταγραφή μιας περιπέτειας κτιρίων και ανθρώπων.
Την έκδοση – Λιβαδειά 2017 – προλόγησε ο αρχιτέκτων κος Στέφανος Νομικός, τ. Πρόεδρος του Ι.τ.Ε.Μ. και εκπρόσωπος της TIMS.
Η Πρόεδρος Μαρία Γρυπάρη, Αρχιτέκτων - Μηχανικός, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους με ευχές για τη νέα χρονιά 2018 και τους ευχαρίστησε θερμά για την πολύτιμη συνεισφορά τους στο Ι.τ.Ε.Μ.
Μεταξύ των παρευρισκομένων της γεμάτης αίθουσας από μέλη και φίλους του Ι.τ.Ε.Μ., ήταν η Γραμματέας του Ι.τ.Ε.Μ. Ελένη Χαλκουτσάκη Αρχιτέκτων - Πολεοδόμος, η πρώην Αντιπρόεδρος του Ι.τ.Ε.Μ. Δρ. Χρυσούλα Τσίγκρη, Σχολική Σύμβουλος Γαλλικών Α΄ Αθήνας και νήσων Χίου και Λέσβου, ο Ελληνοκαναδός συνθέτης όπερας Παναγιώτης Καρούσος, κ.α.
Μετά την κοπή της πίτας ακολούθησε μπουφές με εκλεκτά εδέσματα. τα οποία προσφέρθηκαν στους παρευρισκόμενους.
Το Ινστιτούτο των Ελληνικών Μύλων (Ι.τ.Ε.Μ.) είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με κύριους σκοπούς την έρευνα, καταγραφή, μελέτη και προστασία των ιστορικών μορφών μύλων στον Ελληνικό χώρο καθώς και των συγγενών παραδοσιακών ενεργειακών συστημάτων, την δημιουργία αρχείου με λειτουργία σχετικού Κέντρου Τεκμηρίωσης, την εξειδίκευση επιστημονικού και τεχνικού δυναμικού, την ίδρυση Μουσείου της Ιστορίας των Μύλων, την οργάνωση τοπικών και διεθνών συναντήσεων, εκθέσεων, εκδόσεων, την παραγωγή ταινιών και άλλων δραστηριοτήτων που θα προβάλουν τους μύλους.
Με τον όρο «μύλοι» εννοείται κάθε μορφή τους, όπως κατατάσσονται ως προς την κινητήρια δύναμη (χειρόμυλοι, ανθρωπόμυλοι, ζωόμυλοι, ανεμόμυλοι, νερόμυλοι κλπ.), ως προς το παραγόμενο προϊόν (αλευρόμυλοι, ρυζόμυλοι, μπαρουτόμυλοι, ζαχαρόμυλοι, ελιόμυλοι ταμπακόμυλοι κλπ.) και ως προς τον μηχανισμό που κινούν (σύνθλιψης, αποφλοίωσης, πριονίσματος, αλέσματος, τριβής, τεμαχισμού κλπ.), μαζί με όλα εκείνα τα στοιχεία που αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του περιβάλλοντος χώρου τους.
Το Ι.τ.Ε.Μ., που είναι μέλος της The International Molinological Society (TIMS), ιδρύθηκε με την υπ΄ αριθ. 1878/1996 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και έχει ως σήμερα περισσότερα από 222 τακτικά μέλη, νομικά και φυσικά πρόσωπα (αρχιτέκτονες, αρχαιολόγους, ιστορικούς, εθνολόγους, λαογράφους, μηχανολόγους, πολιτικούς μηχανικούς, αναστηλωτές, συντηρητές, νομικούς, οικονομολόγους, ερευνητές, ιδιοκτήτες μύλων κλπ.).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

STAVROS LANTSIAS QUARTET

  Mετά τις sold out εμφανίσεις της προηγούμενης χρονιάς, το κουαρτέτο του Σταύρου Λάντσια, επιστρέφει στο Half Note Jazz Club παρουσιάζοντας...