Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Η Κεφαλλονίτισσα καλλιτέχνιδα του χρωστήρα Ειρήνη Αποστολοπούλου – Μισαηλίδου πήρε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό ζωγραφικής της UNESCO στην Κεφαλληνία

Η ζωγράφος της Ανώτατης Σχολής Καλλών Τεχνών Ειρήνη Αποστολοπούλου κέρδισε το Πρώτο Βραβείο για την ζωγραφική του 1ου Φεστιβάλ εικαστικών τεχνών της Κεφαλονιάς.
Το 1ο Φεστιβάλ εικαστικών τεχνών του Ομίλου Κεφαλληνίας και Ιθάκης έγινε στο θέατρο «Κέφαλος» του Αργοστολιού και διήρκεσε 3 ημέρες. Πάνω από 50 καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα έλαβαν μέρος.
Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες βραβεύτηκαν και στις 4 κατηγορίες ζωγραφική, γλυπτική, ψηφιδωτό και φωτογραφία.
Η επιτροπή αποτελείτο από τον Μοσχονά Νίκο, ιστορικό τέχνης, τον Φιοραβάντε Βασίλη, καθηγητή και ιστορικό τέχνης και την κυρία Αναστασία Παπαδάτου, ζωγράφο.
Στην ζωγραφική το πρώτο βραβείο πήρε η Αποστολοπούλου Ειρήνη, και το πρώτο βραβείο στην ξυλογραφική η Φαρακλού Τιτίκα.
Στην γλυπτική, το πρώτο βραβείο πήρε ο Μεμάς Καλογηράτος, στην φωτογραφία ο Παύλος Αντωνάτος και στο ψηφιδωτό η Ελένη Χουρμούζη. 
Συγχαρητήρια στην πρόεδρο της ΟΥΝΕΣΚΟ Κεφαλληνίας, Ιθάκης και Ζακύνθου Αναστασία Παπαδάτου για την άρτια διοργάνωση του φεστιβάλ.
Η Ειρήνη Αποστολοπούλου - Μισαηλίδου γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος Συντήρησης Έργων Τέχνης και Αρχαιοτήτων καθώς και Γραφιστικής Είναι πτυχιούχος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Η πτυχιακή της εργασία είχε ως θέμα τους αγώνες «MOTO GP» με μεγάλη έμφαση στην κίνηση και στο χρώμα.
Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις ζωγραφικής στην Γαλλία, στον εκθεσιακό χώρο «International Action Art» του Ομίλου UNESCO Ν. Πειραιώς και Νήσσων, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Σάμης (Κεφαλονιά), στην αίθουσα Art Café στην Κέρκυρα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηλιούπολης, στο Πολιτιστικό Κέντρο Σερρων, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αμαρουσίου, και στην Κέρκυρα στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ανεμόμυλο».
Έχει συμμετάσχει στις Αγιογραφήσεις πολλών ιερών ναών, μεταξύ άλλων: 
Αγια Τριάδα Καματερού (Τέμπλο), Μητρόπολη Πύργου (Προσκυνητάρια), 
Ιερός Ναός της Παναγίας με τα φιδάκια στο Μαρκόπουλο Κεφαλονιάς (Τοιχογραφίες), 

την Αγια Παρασκευή στο Λουτράκι (Τέμπλο), Ιερός Ναός Ύψωσης Τιμίου Σταυρού και Αγίας Τριάδας στο Λαγονήσι, Μοναστήρι Αγίου Ανδρέα Κεφαλληνίας (Πλατυτέρα), Παναγία στα Αργίνια Κεφαλληνίας (Τοιχογραφίες), Ευαγγελίστρια Λουρδα Κεφαλληνίας (Τοιχογραφίες και Ουρανία).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...