Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Ο ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΣΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ‏

Ο ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ 

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΣΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ
Ο ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Ο Χορευτικός Σύλλογος Αγίας Άννας Ευβοίας εκπροσωπώντας τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων συνοδευόμενος από την Διευθύντρια Λαικού Πολιτισμού & Χορωδιών του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων κα Νία Κομπορόζου, συμμετείχε στο Φεστιβάλ που οργανώθηκε στην Μπουκοβίνα της Ρουμανίας.


Ο Δήμαρχος της πόλης VAMA που φιλοξένησε το Φεστιβάλ κ.Nicolai BALTAG υποδέχθηκε με ιδιαίτερες τιμές το χορευτικό που εκπροσώπησε την Ελλάδα και ευχαρίστησε την εκπρόσωπο του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων για την επιτυχημένη επιλογή του χορευτικού.

Οι πανέμορφες φορεσιές της Αγίας Άννας, όλες αυθεντικές, προξένησαν το θαυμασμό των Ρουμάνων συμμετεχόντων. Το χορευτικό χόρεψε με ιδιαίτερη επιτυχία τους Παραδοσιακούς χορούς της χώρας μας, ενώ τα χορευτικά των Ρουμάνων έδειξαν και αυτά τους χορούς και τον πολιτισμό της χώρας τους.


Ιδιαίτερη συγκίνηση και δάκρυα προκάλεσε η ανταλλαγή Σημαιών μεταξύ των δύο χωρών από τον Δήμαρχο της VAMA και την Διευθύντρια Λαϊκού Πολιτισμού κα Νία Κομπορόζου επισφραγίζοντας έτσι όπως δήλωσε ο Δήμαρχος την «Πολιτιστική Αδελφοποίηση των δύο τόπων».

Η κα Κομπορόζου κάλεσε τον Δήμαρχο να επισκεφθεί την Εύβοια ως επίτιμος προσκεκλημένος του Δ.Δ της Αγίας ΄Αννας και μεταφέροντας τον χαιρετισμό του Προέδρου του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπροέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ.Ιωάννη Μαρωνίτη, επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι «ο Πολιτισμός είναι η κινητήριος δύναμη της ανάπτυξης της ειρήνης και φιλίας μεταξύ των λαών».



Υπογράφοντας στο Βιβλίο των επισήμων ανέφερε ότι οι δύο λαοί Ελλάδος - Ρουμανίας συνδέονται με τον αδιάρρηκτο κρίκο της Ορθοδοξίας. Η Ελληνική αποστολή επισκέφθηκε τα ιστορικά μοναστήρια της Μπουκοβίνας θαυμάζοντας το μοναδικό παγκόσμιο έργο τέχνης της ζωγραφικής των μοναστηριών αποτελούν Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτστικής Κληρονομιάς στον αντίστοιχο Κατάλογο της UNESCO.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...