Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Ο Χρήστος Κολοβός διηύθυνε τη συναυλία για τον ποιητή Λερμοντόφ

Χρήστος Κολοβός
«Στο "Σπίτι Μουσικής" έλαβε χώρα μια συναυλία, αφιερωμένη στην επέτειο του Μιχαήλ Λερμοντοφ. Από τη σκηνή ακουστήκαν έργα Ρώσων κλασσικών.
Στη σκηνή του Διεθνούς Σπιτιού Μουσικής της Μόσχας την προηγούμενη ημέρα έγινε συναυλία, αφιερωμένη στη διακοσιοστή επέτειο από τη γέννηση του Μιχαηλ Λερμοντοφ.
Οι δημιουργοί του ασυνήθιστου προτζεκτ προσπάθησαν να φτιάξουν την ατμόσφαιρα του χρόνου κατά τον οποίο έζησε ο ποιητής, θα έλεγε κανείς βυθίζοντας τους θεατές στο "ηχητικό πλαίσιο της εποχής" και των ίδιων των ποιητικών γραμμών του δημιουργού.
Η μουσική βάση του απογεύματος αποτελείτo από έργα Ρώσων κλασσικών από τον Γκλινκα μέχρι τον Χατσατουριαν, καθώς επίσης και συνθετών-σύγχρονων του Λερμοντοφ: Του Ροσσινι και του Μπετοβεν.
Εκτελεστές- η νεανική ορχήστρα της Ρωσίας "Νικολαγιεφ". Ο παρουσιαστής του προγράμματος, Βενιαμίν Σμιεχοφ, έδωσε μεγάλη προσοχή και στην μοίρα του ποιητή, η οποία στα λογοτεχνικά αποσπασματα διαφόρων δημιουργών εμφανίζεται λαμπρή, ωθητική και τραγική.» Μετάφραση 
του πιανίστα Παναγιώτη Τροχόπουλου από απόσπασμα ειδήσεων Ρωσικού Τηλεοπτικού Σταθμού για την εν λόγω συναυλία.
Ο κόσμος ενθουσιάστηκε και τους έβγαλαν αρκετές φορές στην σκηνή στο τέλος. 
"Νυχτερινό" από τη σουΐτα "Μασκαράτα" του Κατσατουριάν 
και το 2ο μέρος της 1ης Συμφωνίας του Καλίννικοφ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...