Η κριτική επιτροπή του Outview Film Festival 2015 θα δώσει τα βραβεία: “Βραβείο Καλύτερης Ταινίας” & “Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ”

Οι υποψήφιες ταινίες για Βραβείο Καλύτερης Ταινίας είναι οι:

Οι υποψήφιες ταινίες για Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ είναι οι:

Βραβείο Antivirus Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους

Οι Λίνα Λαχανιώτη, Μανώλης Βαμβούνης και Δημήτρης Βαρελάς από το περιοδικό Antivirus θα ψηφίσουν την Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους. Όλες οι ταινίες που προβάλλονται στο φεστιβάλ κι έχουν διάρκεια έως και 25 λεπτά είναι υποψήφιες για το Βραβείο.

Βραβείο Κοινού

Το Βραβείο Κοινού θα το αναδείξει το κοινό μέσα από τις ειδικές κάρτες ψηφοφορίας στην Ταινιοθήκη κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ και θα ανακοινωθεί στο www.outview.gr στις 17 Μαΐου μετά από την καταμέτρηση των ψήφων.

Απονομή βραβείων

Η απονομή των βραβείων θα γίνει την Παρασκευή 15 Μαΐου στην αίθουσα 1 της Ταινιοθήκης της Ελλάδας πριν από την επίσημη ταινίας λήξης “Zenne Dancer” στις 21.30.

Λίγα Λόγια για την κριτική επιτροπή

δημητρης καρατζιας outview gay lesbian film festivalΔημήτρης Καρατζιάς
Ο Δημήτρης Καρατζιάς είναι σκηνοθέτης και ηθοποιός στο Θέατρο, την Τηλεόραση και τον Κινηματογράφο. Μερικές από τις δουλειές του περιλαμβάνουν:
Πνιγμονή, Μικρές Ιστορίες Φόνων, Αρκετά πια με την Αντέλα, Πεθαίνει Καλύτερα όποιος Πεθαίνει Τελευταίος, Βαραβάς 2010, Εθνική Ελλάδος, Εντιμότατοι Κερατάδες κ.α.
ολγα μαλεα outview gay lesbian film festivalΌλγα Μαλέα
Η Όλγα Μαλέα είναι σκηνοθέτης, έχει γράψει (σε συνεργασία) και έχει σκηνοθετήσει έξι ταινίες μεγάλου μήκους που σχεδόν όλες έγιναν μεγάλες εμπορικές επιτυχίες ξεπερνώντας τις 250.000 εισιτήρια: τον ΟΡΓΑΣΜΟ ΤΗΣ ΑΓΕΛΑΔΑΣ (1997), τη ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΩΝ ΑΡΣΕΝΙΚΩΝ (1999), το ΡΙΖΟΤΟ (2000), τους ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ (2005), το ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΝΟΝΟΣ (2007) και τη ΜΑΤΖΟΥΡΑΝΑ (2013). Επίσης έχει σκηνοθετήσει δύο σήριαλ για τον ΑΝΤΕΝΝΑ: το ΛΙΤΣΑ.COM (2008) και την ΟΝΕΙΡΟΠΑΓΙΔΑ (2009 – 2010), τα οποία είχαν σημαντική επιτυχία.
ολυμπια μυτιληναιου outview gay lesbian film festivalOλυμπία Μυτιληναίου
Η Oλυμπία Μυτιληναίου κάνει Διεύθυνση Φωτογραφίας κι έχει βραβευτεί για με το “New cinematographers award-Terre di cinema”. Μερικές από τις δουλειές της περιλαμβάνουν: MISS VOILENCE , Αλέξανδρος Αβρανάς / DAVID IS DYING , Steven Loyd Jackson / 4EVER, Γιώργος Πυρπασόπουλος / ΣΤΡΕΛΛΑ , Πάνος Χ. Κούτρας / ΚΟΡΟΙΔΟ ΕΝΤΑΞΕΙ, Γιάννης Παρασκευόπουλος / ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ , Λάγια Γιούργου.
αργυρης ξαφης outview gay lesbian film festivalΑργύρης Ξάφης
Είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης, απόφοιτος της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης Εθνικού Θεάτρου. Από το 1997 ως σήμερα συνεργάστηκε με τους σημαντικότερους καλλιτεχνικούς οργανισμούς της χώρας. Έχει παίξει σε έργα των: Σοφοκλή, Ευριπίδη, Σαίξπηρ, Τσέχωφ, κ.ά. Έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες: Θωμά Μοσχόπουλο, Μιχαήλ Μαρμαρινό, Albrecht Hirche, Νίκο Μαστοράκη, Γιώργο Λάνθιμο κ.ά. Έχει βραβευθεί με το Βραβείο «Δημήτρης Χορν», το Βραβείο της Ένωσης Κριτικών και το Α‘ βραβείο Ανδρικού Ρόλου της Ακαδημίας Κινηματογράφου. Διδάσκει υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών.
ιωσηφ πρωιμακης outview gay lesbian film festivalΙωσήφ Πρωϊμάκης
Ο Ιωσήφ Πρωϊμάκης γράφει για σινεμά, τηλεόραση, θέατρο και ποπ κουλτούρα στο Popaganda.gr κι είναι ανταποκριτής Ελλάδας, Μάλτας και Κύπρου για το Cineuropa.org, έχοντας ψηθεί στην online κινηματογραφική κριτική από τις αρχές των ’00s. Μέλος της πρώτης φουρνιάς συντακτών του Cine.gr, ανδρώθηκε στον έντυπο Τύπο ως αρχισυντάκτης των κινηματογραφικών σελίδων του Κόσμου του DVD και κινηματογραφικός συντάκτης της FAQ. Ίδρυσε το Movies for the Masses, το πρώτο επαγγελματικό κινηματογραφικό blog της Ελλάδας. Είναι μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου και της Online Film Critics Society.

Κριτική Επιτροπή Antivirus

Μανώλης Βαμβούνης
Συντάκτης θεάτρου/culture στο περιοδικό Antivirus. Συνιδρυτής των βραβείων #blogoscars και των Gay Theatre Awards. Σε μια επόμενη ζωή θα έκανε μια fabulous bearded drag queen. Περισσότερα στο gkoultoura.gr
Δημήτρης Βαρελάς
Ο Δημήτρης Βαρελάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Αγαπά το σινεμά και περνά εκατοντάδες ώρες κάθε χρόνο στις κινηματογραφικές αίθουσες. Μανιώδης θεατής και λάτρης κάθε είδους φεστιβάλ κινηματογράφου, ενώ ενθουσιάζεται με κάθε μορφή λίστας. Αρθρογραφεί στα περιοδικά Antivirus, Metropolis Free Press καθώς επίσης και στην ιστοσελίδα Reel.gr.
Λίνα Λαχανιώτη
Κοινωνική Λειτουργός και συντάκτρια στο περιοδικό Antivirus. Σινεφίλ (γενικώς) χωρίς αιτία, με ΛΟΑΤ ταινίες (ειδικώς) με αιτία. Βλέπει όλες τις λεσβιακές ταινίες, ακόμα και αυτές που ΔΕ ΒΛΕΠΟΝΤΑΙ!