Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Οι απόκληροι της κρίσης

Οι απόκληροι της κρίσης
Σε κάποια σημεία της Αθήνας νιώθουμε πιο «γειωμένοι», πιο στενά συνδεδεμένοι με το μέρος, περισσότερη ζεστασιά… Ένα από αυτά τα σημεία είναι το Θησείο. 
Εκεί, στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων και στο θερινό του σινεμά συνεχίζονται οι προβολές αγαπημένων ταινιών από τον διεθνή κινηματογράφο αλλά και εξαιρετικών επιλογών εγχώριων ντοκιμαντέρ, που δεν έχουμε συχνά την ευκαιρία να δούμε.
Αυτή την Πέμπτη προβάλλεται η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Μαρίνας Δανέζη «Σωματείο Ρακοσυλλεκτών». 
«Προτού ιδρύσουμε το σωματείο μας ήμασταν έρμαια της καλοσύνης του κάθε οργάνου», μας λέει ο πρόεδρος Σπύρος. Η ανάγκη βιοπορισμού τούς έκανε να οργανωθούν, να διεκδικήσουν και τελικά να καταφέρουν να αποκτήσουν ένα σταθερό χώρο όπου κάθε Κυριακή στήνουν το παζάρι του σωματείου. Άνθρωποι με διαφορετικές κουλτούρες, καταγωγές, και θρησκείες συνυπάρχουν αρμονικά. Ο επίτιμος πρόεδρος, ο πρόεδρος, ο γραμματέας, ο ταμίας, ο αρχιφύλακας, τα μέλη, τα επίτιμα μέλη – ένα γαϊτανάκι ανθρώπων, μια μικρογραφία της κοινωνίας μας.
Θα ακολουθήσει παρουσία της σκηνοθέτιδος και συζήτηση.

Εύη Μπανταβάνου    debop.gr

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 134, Αθήνα
16.07.2015
21:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αλέξανδρος Ψυχούλης: συνέντευξη στη Χαριτίνη Μαλισσόβα

  Χαριτίνη Μαλισσόβα Ο Αλέξανδρος Ψυχούλης γεννήθηκε στον Βόλο το 1966. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθ...