Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Βραβεύτηκε από την UNESCO ο μαέστρος Θ. Κουρεντζής στην όπερα «Προμηθέας Δεσμώτης» του Παναγιώτη Καρούσου

 Αναστάσιος Στέλλας, Βασίλειος Ασημακόπουλος, Μαρία Λυμπεράκου
Με μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου παρουσιάστηκε η όπερα «Προμηθέας Δεσμώτης» του Παναγιώτη Καρούσου σε σκηνοθεσία Βασίλη Ασημακόπουλου στο Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας 2015.
Η Καίτη Καρατζά μητέρα του μαέστρου Θεόδωρου Κουρεντζή
Εκ μέρους του Ιωάννη Μαρωνίτη, Προέδρου του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων & Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική βραβεύθηκαν ο Δήμος Πετρούπολης, το Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας 2015, και ο διεθνούς φήμης μαέστρος Θεόδωρος Κουρεντζής, καλλιτεχνικός διευθυντής της Κρατικής Όπερας και του Μπαλέτου του Περμ στην Ρωσία. Το βραβείο παρέλαβε η μητέρα του κυρία Καίτη Καρατζά, καθηγήτρια πιάνου, η οποία ενθουσιασμένη από την όπερα ευχαρίστησε τους καλλιτέχνες.
Ο Ελληνοκαναδός συνθέτης Παναγιώτης Καρούσος

Ο Ελληνοκαναδός συνθέτης Παναγιώτης Καρούσος συσχέτισε τον μύθο του Προμηθέα με την αντίσταση των Ελλήνων μπροστά στην τυραννική οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα.
Το έργο ερμήνευσαν οι: Προμηθέας: Βασίλειος Ασημακόπουλος, Ιώ - Θεά Αθηνά - Βία: Νάνσυ Παπακωνσταντίνου, Ωκεανός/Ερμής: Αναστάσιος Στέλλας, Ωκεανίδα/Θεά Ήρα: Μαρία Λυμπεράκου. Τους πρωταγωνιστές συνόδευσαν η Ράνια Ζέττα, βιόλα και η Βιβή Κλεισούρα, πιάνο. 

http://www.nooz.gr/entertainment/vraveitike-apo-tin-unesco-o-maestros-8-kourentzis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αλέξανδρος Ψυχούλης: συνέντευξη στη Χαριτίνη Μαλισσόβα

  Χαριτίνη Μαλισσόβα Ο Αλέξανδρος Ψυχούλης γεννήθηκε στον Βόλο το 1966. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθ...