Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Mηνύματα αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό και την κυβέρνηση του, ενόψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής - Σε δεκάδες πόλεις της Ευρώπης διοργανώνονται συγκεντρώσεις αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό

(Photos: Olivier Hansen) Κάλεσμα του Μανώλη Γλέζου προς τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ να ψηφίσουν «όχι» στο δημοψήφισμα: Φίλοι και συναγωνιστές, Ο Ελληνικός λαός, η χώρα μας, βρίσκεται κάτω από έναν απόλυτο εκβιασμό των «εταίρων» και δανειστών της, που έχει τα χαρακτηριστικά οικονομικού πολέμου. Κανένας μας δεν μπορεί να παίρνει ίσες αποστάσεις. Το δημοψήφισμα της Κυριακής έχει ένα συγκεκριμένο δίλημμα: «ΟΧΙ» στην πρόταση των δανειστών ή «ΝΑΙ» στις αξιώσεις τους. Σας απευθύνω έκκληση, δεν σας καλώ ‒άλλωστε δεν έχω δικαίωμα να σας καλώ, σεβόμενος τις αρχές σας και την πολιτική σας ιστορία‒ να πάρετε θέση επιλέγοντας το ΟΧΙ, ακόμα κι αν από τη δική σας πολιτική σκοπιά θεωρείτε εκβιαστικό το δίλημμα. Τυχόν επικράτηση του ΝΑΙ θα σηματοδοτήσει τη λαϊκή νομιμοποίηση στις πιο ακραίες και πιο βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές. Ένα τέτοιο ΝΑΙ δεν πρέπει να επιτρέψετε και εσείς με την ιστορία σας να επικρατήσει. Το ΟΧΙ τιμά την ιστορία του ΚΚΕ. Η επιλογή του ΟΧΙ εκ μέρους των ψηφοφόρων του ΚΚΕ δεν σας αποδυναμώνει, δεν είναι ψήφος ενάντιά σας. Κάθε άλλο. Είναι επιλογή που δεν αντίκειται στην ιστορία και τη στρατηγική του ΚΚΕ, όπως αυτή έχει διαχρονικά καταγραφεί. Αντίθετα την ενισχύει. Αγαπητοί συναγωνιστές, μην αφήσετε το ΑΚΥΡΟ να ακυρώσει το μέλλον της πατρίδας μας! Βρυξέλλες, 3 Ιουλίου 2015 

Πληθαίνουν τα μηνύματα αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό και την κυβέρνηση του, ενόψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής. Πλήθος πολιτικών κομμάτων, συνδικαλιστικών οργανώσεων, καλλιτεχνών και επιστημόνων από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο συντάσσονται με το μέρος του ελληνικού λαού στον κρίσιμο αγώνα που δίνει εναντίον της πολιτικής της λιτότητας.
Η Ευρωομάδα της Αριστεράς (GUE/NGL)οι Ποδέμος από την Ισπανία όπως και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ισπανίαςτο ΚΚ Γαλλίαςη Κοκκινοπράσινη συμμαχία της Δανίαςτο ΑΚΕΛ και οι ευρωβουλευτές τουτο HDP από την ΤουρκίαΒρετανοί βουλευτές και η Εργατική Συνομοσπονδία της χώραςοι Πράσινοι της Σκωτίας, κόμματα και συνδικάτα και οργανώσεις από τον Καναδά και την Αυστραλία και μια σειρά ακόμα φορείς, ενώνουν τη φωνή τους με την Ελλάδα, και λένε ”ΟΧΙ” στα τελεσίγραφα των δανειστών.

Επιπλέον, σε δεκάδες πόλεις της Ευρώπης διοργανώνονται συγκεντρώσεις αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό.

Την Παρασκευή 3 Ιουλίου διοργανώνονται συγκεντρώσεις στις παρακάτω πόλεις:

Βέλγιο: Βρυξέλλες

Γερμανία: Βερολίνο, Φρανκφούρτη, Στουτγκάρδη, Βρέμη, Κολωνία, Λίμπεκ, Φράιμπουργκ, Ντίσελντορφ, Μανχάιμ, και Μύνστερ

Ισπανία: Μαδρίτη, Βαρκελώνη, Σαραγόσα

Γαλλία: Μονπελιέ, Μασσαλία

Αυστρία: Βιέννη
- Λουξεμβούργο

Πολωνία: Βαρσοβία
Αγγλία: Λήντς
Ιταλία: Γένοβα, Λέτσε, Πάντοβα, Ροβίγκο, Ρίμινι, Πεσκάρα, Ρώμη, Καζέρτα, Μιλάνο, Τορίνο, Κατάνια, Τάραντας, Μπολόνια, Ανκόνα, Μπρέσια, Παλέρμο, Βερόνα, Σαβόνα, Μπάρι, Φλωρεντία, Βενετία, Λα Σπέτσια, Πάρμα, Φορλί, Μπιέλλα, Πρίντεζι, Κροτόνε, Πιατσέντσα, Παβία, Κούνεο, Πίζα, Ποτέντσα, Μέλφι, Αόστα, Λιβόρνο.

Σάββατο 4 Ιουλίου

- Αγγλία: Μπρίστολ, Λίβερπουλ
Ιρλανδία: Δουβλίνο
Σκωτία: Εδιμβούργο
- Γερμανία: Μάνχαϊμ, Στρόμπεργκ
- Ιταλία: Πίζα, Μάντοβα, Ρέτζο-Εμίλια, Πρίντεζι, Λόντι,
- Ισπανία: Μπαδαχόθ, Κάθερες, Μέριδα, Πλασένσια,Χιχόν, Αλικάντε, Βαρκελώνη,

- Καναδάς: Μόντρεαλ

Κυριακή 5 Ιουλίου

- Βέλγιο: Βρυξέλλες
- Ισπανία: Μαδρίτη, Χιχόν, Λεόν
Γερμανία: Βερολίνο
Ιταλία: Ραβέννα

ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Καλούμε τον ελληνικό λαό να πει ένα ηχηρό ΟΧΙ στον αυταρχισμό της λιτότητας

Από τις 25 Γενάρη και μετά η κυβέρνηση έδωσε μια πρωτοφανή μάχη για την υπεράσπιση των συμφερόντων της χώρας και του λαού. Απέναντι σε πιέσεις και εκβιασμούς, η κυβέρνηση προσπάθησε να εφαρμόσει τη λαϊκή εντολή για τερματισμό της λιτότητας. Οι δανειστές, όμως, αντιπαρέβαλαν τελεσίγραφα που δεν είχαν καμία σχέση ούτε με την εντολή του ελληνικού λαού, αλλά ούτε και με την Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης.
Αυτήν τη μάχη η κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός δεν την έδωσαν για να χαθεί. Την έδωσαν για να την κερδίσουν. Η επιλογή της διαδικασίας του δημοψηφίσματος είναι επιλογή υπεράσπισης της δημοκρατίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Είναι η επιλογή που καλεί τον λαό να πάρει θέση απέναντι στις εκβιαστικές απαιτήσεις των δανειστών.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους αγρότες και τους μικρομεσαίους, να απορρίψουν τα τελεσίγραφα των δανειστών. Καλούμε τον ελληνικό λαό να πει ένα ηχηρό ΟΧΙ στον αυταρχισμό της λιτότητας. ΟΧΙ στην καταστροφή της χώρας και των ανθρώπων της. Ο αγώνας που δίνουμε δεν είναι μόνο για εμάς, αλλά είναι ένας αγώνας για την αξιοπρέπεια και τη δημοκρατία σε όλη την Ευρώπη. Η Ελλάδα δίνει μήνυμα δημοκρατίας και λαϊκής κυριαρχίας, μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αλέξανδρος Ψυχούλης: συνέντευξη στη Χαριτίνη Μαλισσόβα

  Χαριτίνη Μαλισσόβα Ο Αλέξανδρος Ψυχούλης γεννήθηκε στον Βόλο το 1966. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθ...