Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Ολοκληρώθηκε η 16η Εβδομάδα Απόδημου

By  on August 4, 2015
Οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο της 16ης Εβδομάδας Απόδημου ολοκληρώθηκαν και τυπικά το πρωί της Τρίτης, με τις συσκέψεις που πραγματοποίησε το Προεδρείο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων “Οδυσσεύς” στο Δημαρχιακό Μέγαρο και στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας.
Πρώτος σταθμός της οικογένειας των Αποδήμων ήταν το γραφείο του Δημάρχου, Αλέξανδρου Παρίση, όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί του για θέματα που τους αφορούν, παρουσία και του Αντιδημάρχου Τουρισμού, Βαγγέλη Κεκάτου. Ο κ. Παρίσης εξέφρασε για ακόμη φορά το παράπονο του για το γεγονός ότι οι απόδημοι δεν στήριξαν με τη μαζική τους συμμετοχή τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν, αναγνωρίζοντας, ωστόσο, ότι η Δημοτική Αρχή οφείλει να συνεχίζει να στηρίζει αυτό τον θεσμό. Ο νέος Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Διονύσης Βλάχος συζήτησε με τον Δήμαρχο για τον τρόπο που θα πρέπει να αξιοποιηθούν τα χρήματα που διαθέτει η ομογένεια για τη στήριξη της Κεφαλονιάς, όπως έγινε την περίοδο των σεισμών, με τον κ. Παρίση να προτείνει την προσφορά αυτής της βοήθειας στον Δήμο έτσι ώστε να αποδίδονται ακολούθως, όπου υπάρχουν ανάγκες. Κάτι που βρήκε σύμφωνα τα παρευρισκόμενα μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, αρκεί φυσικά να υπάρχει μια σχετική ενημέρωση νωρίτερα προς αυτούς από τον Δήμαρχο. 
Από κει και πέρα, ο Επίτιμος Πρόεδρος, Μαρίνος Χιόνης ζήτησε από τον Δήμαρχο την υλοποίηση ενός οικολογικού project, σύμφωνα με το οποίο να εγκρίνει την παράδοση στρεμμάτων γης από τη Γεωργική Σχολή σε κατοίκους της Κεφαλονιάς προκειμένου να τα καλλιεργήσουν και να καρπωθούν τα προϊόντα που θα είναι σε θέση να παράξουν. Μάλιστα, ο κ. Χιόνης υπογράμμισε ότι θα αναλάβει ο ίδιος το κόστος της περίφραξης αυτών των εκτάσεων. Από τη μεριά της, η κα Αγγελική Χιόνη ζήτησε από τη Δημοτική Αρχή να δώσει έμφαση στο κομμάτι του εθελοντισμού έτσι ώστε να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες και να αναλάβουν πρωτοβουλίες π.χ. για τον καθαρισμό των χορταριών έξω από τις οικίες ή τα καταστήματα τους και να μην τα περιμένουν όλα από τον Δήμο.
Επόμενος σταθμός των Αποδήμων, ήταν το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη, Παναγή Δρακουλόγκωνα, με τον οποίο είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση που επικεντρώθηκε πάνω στις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Περιφερειακή Ενότητα, λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...