Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015: ΟΙ ΒΑΚΧΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΜΙΛΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ UNESCO (EFUCA) ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

ΟΙ ΒΑΚΧΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ
ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΜΙΛΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ UNESCO (EFUCA)
ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΩΦΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
 Η περιοδεία-έκπληξη του καλοκαιριού, κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 7 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο της Μεσσήνης.
Πρόκειται για μια μοναδική περιοδεία ενός από τα διασημότερα έργα του Αρχαίου Δράματος, τις «ΒΑΚΧΕΣ» του Ευριπίδη. Το έργο είναι μια sui generis τραγωδία, αφού είναι η μοναδική σωζόμενη με διονυσιακό θέμα και συνδυάζει συγκλονιστική ένταση και απαράμιλλη τεχνική αρτιότητα.
Το πρόγραμμα των παραστάσεων υλοποιήθηκε από το Πειραϊκό Θέατρο «Δημήτρης Ροντήρης» και την εταιρεία «ΑΝΘΟΣ» και υπογράφεται από τον σκηνοθέτη Γιώργο Παπαθεοδώρου. Η απόδοση του έργου στα νέα ελληνικά είναι του Χρήστου Σάββα, ενώ της παραγωγής προΐσταται ο Κυριάκος Κερανόπουλος. Την μουσική της επιβλητικής τραγωδίας επιμελείται ο Σάκης Τσιλίκης, η ερμηνεία των χωρικών ανήκει στον Δημήτρη Ψαριανό σε στίχους της Τούλας Καρώνη, ενώ χορογραφία και κινησιολογία δίδαξε η Κάλια Θεοδοσιάδη.
Το καστ των ηθοποιών περιλαμβάνει τους, Σπύρο Κατηφόρη, Αλέξανδρο Μαρτζούκο, Βασίλη Zωή, Κυριακή Υψηλάντη, Πέτρο Τσαπαλιάρη, Κωνσταντίνα Σπάθη, Εβίτα Φυτσαντωνάκη, Ιφιγένεια Καφετζοπούλου, Κατερίνα Χολή, Μαρία Μανωνά, Κέλυ Νικηφόρου, με επικεφαλής τον Σπύρο Φωκά και την Τιτίκα Σαριγκούλη.
Επιπλέον η πρωτοποριακή υλοποίηση περιλαμβάνει επί σκηνής live ερμηνεία του έργου στη νοηματική γλώσσα από διερμηνείς της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος.
Αξίζει να σημειωθεί πως μετά τη Μεσσήνη, ο κύκλος των φιλανθρωπικού χαρακτήρα παραστάσεων συνεχίζεται στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας στις 26/8, στο Θέατρο Πέτρας στις 29/8, στην Αρχαία Δωδώνη στις 2/9 και στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων στις 4/9.
Στη συνέχεια, ο θίασος αναχωρεί για μια σειρά παραστάσεων σε Αρχαία Θέατρα του εξωτερικού, με σταθμούς, την Ταορμίνα, τη Μασσαλία, το Μονακό, την Άσσο και την Αλεξάνδρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τραγούδια του συνθέτη Π. Καρούσου για Μάρκο Μπότσαρη και Λόρδο Βύρωνα στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών

  Εκδήλωση με έργα του συνθέτη Π. Καρούσου στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών Υπό την αιγίδα της UNESCO Πειραιώς και Νήσων   Τετάρτη 20 Μαρτίου 202...