Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Athens Biennale «Ομόνοια»

Athens Biennale «Ομόνοια»
Από τις 18 έως τις 29 Νοεμβρίου 2015 η Μπιενάλε της Αθήνας «κατοικεί» την ευρύτερη περιοχή της Ομόνοια με τηΣύναψη 1, ένα εξελισσόμενο συλλογικό πείραμα που επιχειρεί να μετατρέψει την ίδια την πόλη σε ένα κοινωνικό εργαστήριο ιδεών με τη συμμετοχή ανθρωπολόγων, πανεπιστημιακών, εικαστικών, ακτιβιστών, οργανώσεων πολιτών και αυτοδιαχειριζόμενων ομάδων.
Ενώνει τις δυνάμεις της με πολιτιστικούς θεσμούς όπως τοΕθνικό Θέατρο, χώρους τέχνης μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, μεμονωμένους καλλιτέχνες και ομάδες με τους οποίους μοιράζεται τους χώρους και τις εγκαταστάσεις της. «Συνάπτει» συνεργασίες και εξακτινώνεται σε ανεξάρτητους χώρους τέχνης, καταστήματα και μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εκεί. Eπίκεντρο το άδειο κτίριο Μπάγκειον στην πλατεία της Ομόνοιας, το οποίο παραχωρήθηκε στην Μπιενάλε με πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο της πρώτης συνδιοργάνωσης με τη δημοτική αρχή της πόλης.
Το πρόγραμμα της Σύναψης 1 περιλαμβάνει ένα διεθνές συνέδριο με τη συμμετοχή διευθυντών ευρωπαϊκών πολιτιστικών οργανισμών, πανεπιστημιακών, θεωρητικών τέχνης και επιμελητών αλλά και πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, καλλιτεχνικών δράσεων και ομιλιών στο Μπάγκειον και στη γειτονιά της Ομόνοιας.
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

Ντορέτα Λινάκη          www.debop.gr

Ξενοδοχείο Μπάγκειον / Εθνικό Θέατρο: Νέο Rex, Rex Πειρ. Σκηνή (-1) / Bread & Roses, Εντός/Εκτός, Exile Room, Janeiro Cafeteria, Μπαγκλαντές, Ρομάντσο, Στάνη, Ύλη[matter]Hyle
18.11.2015 - 29.11.2015
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...