Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Κυριακή

Κυριακή
H χορευτική περφόρμανς «Κυριακή» με σαφή υπαινιγμό στην εμβληματική λαϊκότητα του υποκοριστικού Κούλα ­– συνθέτει μια αλληγορία σχετικά με τον συγχρωτισμό και την ζωή του «ενός πάνω στον άλλο» ως κωμικοτραγική συνθήκη.Σχολιάζει και προτείνει έναν αναστοχασμό στις επιλογές του ανθρώπου, στις αξίες που αυτός έχει θέσει ως ανώτερες, και σε αυτές που οφείλει να απολέσει.

Ένα τρίο, δύο γυναικείων και μίας αντρικής φιγούρας, προσπαθεί να εξελιχθεί «σκοτώνοντας», και διαπραγματεύεται μέσα από τον χαρακτήρα της Κυριακούλας, τα πέντε στάδια πένθους του ανθρώπου: άρνηση, θυμός, διαπραγμάτευση, κατάθλιψη, αποδοχή, σε μια ματζόρε εκδοχή.
Στον επίπεδο γκρι χώρο ενός parking, η πραγματικότητα της Κυριακούλας εμφανίζεται σταθμευμένη, σχεδόν ακινητοποιημένη και εγκλωβισμένη στην αποπνικτική οικογενειακή αλληλεγγύη μεσογειακού τύπου. Το πνεύμα της «πανταχού παρουσίας» των δεσμών συγγένειας διαπερνά τις επιλογές της μονάδας και επίσης όλες τις κοινωνικές σχέσεις, κυρίως στα πιο λαϊκά περιβάλλοντα όπου η οικογένεια λειτουργεί ως αντίδοτο στην οικονομικο-κοινωνική σκληρότητα, γεννώντας -παρά τη συγκρουσιακή της φύση- το αίσθημα της τρυφερότητας.
ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ «POLISPARK», Ριζάρη 4 & Βας. Κωνσταντίνου 45, Αθήνα
15.11.2015 - 13.12.2015
Κυ: 20:00
€10, €8 (ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ, ΑΝΕΡΓΩΝ, ΑΤΕΛΕΙΑ ΗΘΟΠΟΙΩΝ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...