Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

ARCH POINTS 2016

ARCH POINTS 2016
Το Arch Points αποτελεί μια πρωτοβουλία για την προβολή της δραστηριότητας των νέων Ελλήνων αρχιτεκτόνων, με κοινό θεματικό άξονα τη «διαφυγή». Τι είναι η διαφυγή; Πώς την εντοπίζουμε στο χώρο και την αρχιτεκτονική; Για 3 ημέρες, οι χώροι εργασίας των αρχιτεκτόνων γίνονται σημεία συνάντησης της αρχιτεκτονικής με το κοινό. 17 διαφορετικά γραφεία, καθένα με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, μας υποδέχονται σε διαφορετικές γειτονιές του κέντρου της Αθήνας και παρουσιάζουν το έργο τους στο χώρο δημιουργίας και γέννησης της κάθε ιδέας!
Κτίρια, συγκροτήματα κατοικιών, έργα μικρής και μεγάλης κλίμακας, σχεδιασμός επίπλων και αντικειμένων, πειραματικές εφαρμογές νέας τεχνολογίας, καθώς και προτάσεις που παραμένουν στη σφαίρα της φαντασίας, συνθέτουν τη δυναμική των νέων Ελλήνων αρχιτεκτόνων, που δημιουργούν σήμερα σε πείσμα της κρίσης. Οι αρχιτέκτονες προτείνουν μία άλλη διαχείριση της αρχιτεκτονικής και παρουσιάζουν υλοποιημένες ή ουτοπικές προτάσεις ως οάσεις και σχέδια «διαφυγής» από το γενικευμένο περιβάλλον της κρίσης, ιδιαίτερα αισθητό στην πόλη της Αθήνας. 
Οι επισκέπτες των γραφείων θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε προσωπική επαφή με τους δημιουργούς, να συζητήσουν μαζί τους και να γνωρίσουν τη δουλειά τους στον χώρο όπου παράγεται. Παράλληλα, οι αρχιτέκτονες θα παρουσιάζουν το δικό τους πρωτότυπο έργο που δημιουργήθηκε για το Arch Points με θέμα τη «διαφυγή». Τις ίδιες ημέρες θα πραγματοποιηθούν 5 αρχιτεκτονικές διαδρομές στο κέντρο της Αθήνας. Η κάθε μία έχει το δικό της θέμα, το οποίο βασίζεται στη «διαφυγή» και το κοινό θα ακολουθήσει μαζί με τους αρχιτέκτονες-ξεναγούς τις ειδικά διαμορφωμένες διαδρομές και θα ξαναγνωρίσει την πόλη που ζούμε, τις κρυφές της γωνιές και τα σημεία αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος που έχει επιλέξει ο κάθε ξεναγός.
Το πρόγραμμα του Arch Points έχει ως εξής:
Παρασκευή 13/5
20:00 Κήπος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134, Θησείο)
Επίσημη έναρξη και παρουσίαση του Arch Points
Σάββατο 14/5
11:00 - 19:00 Ανοιχτά Γραφεία
11:00 Διαδρομή 1: Εμπορικό Τρίγωνο
14:00 Διαδρομή 2: Εξάρχεια
17:00 Διαδρομή 3: Κολωνάκι-Λυκαβηττός
Κυριακή 15/4
11:00 - 19:00 Ανοιχτά Γραφεία
12:00 Διαδρομή 4: Μετς-Κουκάκι
16:00 Διαδρομή 5: Σύνταγμα-Παγκράτι

Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί με ένα closing party στο Cantina Social (Λεωκορίου 8, Ψυρρή) το βράδυ της Κυριακής στις 20:00.

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 134, Θησείο
13.05.2016 - 15.05.2016
Πα: 20:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...