Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Tindersticks

Tindersticks
Οι αισθαντικοί Βρετανοί μετρ της εκλεπτυσμένης μελαγχολίας επιστρέφουν με νέο άλμπουμ αλλά και με μια ανθολογία αγαπημένων τραγουδιών μέσα από την πολυετή τους διαδρομή.
Στην περίπτωση των Tindersticks, η θλίψη και η αγαλλίαση δεν είναι αντικρουόμενα συναισθήματα. Προσεκτικά ζυγισμένες ενορχηστρώσεις, νουάρ ατμόσφαιρες και αισθαντικά ηχοχρώματα δίνουν στα τραγούδια τους την ελαφράδα που τους επιτρέπει να αποφεύγουν τους δραματικούς σκοπέλους και να γεννούν αλληλουχίες όμορφων εικόνων στο μυαλό του ακροατή.
Οι Tindersticks εμφανίστηκαν στη δισκογραφία το 1993, με το ντεμπούτο τους να προκαλεί αυθαδώς κάθε θέσφατο της παντοδύναμης τότε μουσικής βιομηχανίας της χώρας τους, του Ηνωμένου Βασιλείου. Η παροιμιώδης διάρκεια του δίσκου, αλλά κυρίως η ίδια η προσωπική φύση των τραγουδιών τους και η συνύπαρξη καλά αφομοιωμένων επιρροών σε ένα τόσο αβίαστα πληθωρικό σύνολο, επέβαλε την άμεση είσοδο των Tindersticks στο κλαμπ των εκλεκτών, των αγαπημένων και των καταραμένων, εξίσου από ακροατές και κριτικούς.

Σταύρος Παπαδημητρίου      www.debop.gr

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα
25.05.2016 - 26.05.2016
Τε, Πε: 21:30
€45-25, 20 (ΑΜΕΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...