Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Η σοπράνο Ειρήνη Κώνστα, και ο μπάσος Βασίλης Ασημακόπουλος, θα ερμηνεύσουν έργα Π. Καρούσου στο Βασιλικό Κολλέγιο Μουσικής του Λονδίνου

Η συναυλία θα παρουσιαστεί την Τρίτη 23 Ιουνίου του 2016 στις 7:00 μ.μ. στην αίθουσα συναυλιών του Βασιλικού Κολλεγίου Μουσικής του Λονδίνου Parry Rooms, Royal College of Music, Prince Consort Rd, London, SW7 2BS.
Η τιμητική συναυλία με VIP πρόσκληση, θα έχει Ρεσεψιόν/Δεξίωση από τις 6:30 μ.μ. και Έναρξη συναυλίας 19:00 μ.μ.
"Ο βραβευμένος από την UNESCO συνθέτης Παναγιώτης Καρούσος παρουσιάζεται σε μια αποκλειστική συναυλία στο Λονδίνο με άριες από τον Προμηθέα Δεσμώτη την Ολυμπιακή Φλόγα, και έργα μουσικής δωματίου"
Τον συντονισμό και την παρουσίαση θα κάνει η Aida Dellal Hersham, σε μια παραγωγή του Fawley Court Concert Hall.
Η σοπράνο Ειρήνη Κώνστα, και ο μπάσος Βασίλης Ασημακόπουλος, είναι μόνιμοι συνεργάτες του συνθέτη και γνωρίζουν καλά το έργο του και τις ερμηνευτικές απαιτήσεις.
Εχουν πρωταγωνιστήσει στις όπερες του σε δεκάδες παραστάσεις που σημείωσαν σημαντική επιτυχία. Εχουν παρουσιάσει την όπερα Προμηθέας Δεσμώτης στην Αμερική και στην Γαλλία στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης με εντυπωσιακές κριτικές.
Παράλληλα με τις όπερες έχουν ερμηνεύσει τα τραγούδια του Liederabend στην ΕΡΤ στο Τρίτο Πρόγραμμα, στο Βερολίνο και σε πολλές συναυλίες στην Ελλάδα.
Μαζί τους έργα μουσικής δωματίου θα ερμηνεύσουν η Μόνικα Ντάμο, βιολί και η Μιρέλα Ρούτση, τσέλο. Η Μόνικα Ντάμο, έχει ερμηνεύσει έργα στο Studio Ε του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ και Πρώτο βιολί στο «Κουαρτέτο Εγχόρδων». Η Μιρέλα Ρούτση, τσέλο έχει ερμηνεύσει το «Κοντσέρτο για βιολοντσέλο και ορχήστρα» με μαέστρο τον αρχιμουσικό Ελευθέριο Καλκάνη, και έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες του συνθέτη. Η πιανίστα Παρασκευή Κλεισούρα, έχει συνοδεύσει τους καλλιτέχνες στις περισσότερες συναυλίες του συνθέτη στην Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια.  
Αναλυτικό πρόγραμμα έργων της συναυλιας με έργα του συνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Βασιλικό Κολλέγιο Μουσικής του Λονδίνου.
Πρόγραμμα:
Piano Trio No.1 " D'amour"
Liederabend:
Queen Elizabeth I: Written on a Wall at Woodstock
(Αφιερωμένο στην αυτού Μεγαλειότης Βασίλισσα Ελισάβετ Β')
Ουίλλιαμ Σαίξπηρ: σονέτο 109
Πέρσι Σέλλεϋ: Οζυμανδίας
Λόρδος Βύρων: Η Κόρη των Αθηνών
Ρομάντσα για Βιολί και Πιάνο
Rachel Bluwstein: To My Country
Γκιγιώμ Απολλιναίρ: Φθινόπωρο
Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκαίτε: Nachtgedanken
Χόρχε Λουίς Μπόρχες: Son los ríos «Είναι τα ποτάμια»
Αλφόνς ντε Λαμαρτίν: Η Άρπα των τραγουδιών
Ντιβερτιμέντο για βιολοντσέλο και πιάνο
Άρια του Προμηθέα από την όπερα «Προμηθέας Δεσμώτης»
Άρια της Δηιάνειρας από την όπερα «Ολυμπιακή Φλόγα»
Ντουέτο από την όπερα «Ολυμπιακή Φλόγα»
Καλλιτέχνες:
Ειρήνη Κώνστα, σοπράνο - Βασίλης Ασημακόπουλος, μπάσος
Μόνικα Ντάμο, βιολί - Μιρέλα Ρούτση, τσέλο - Παρασκευή Κλεισούρα, πιάνο
Η συναυλία με έργα του Παναγιώτη Καρούσου στο Βασιλικό Κολλέγιο Μουσικής του Λονδίνου τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αλέξανδρος Ψυχούλης: συνέντευξη στη Χαριτίνη Μαλισσόβα

  Χαριτίνη Μαλισσόβα Ο Αλέξανδρος Ψυχούλης γεννήθηκε στον Βόλο το 1966. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθ...