Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Τραγούδια βασισμένα σε ποίηση του Τιμ Μπάρτον

Τραγούδια βασισμένα σε ποίηση του Τιμ Μπάρτον
«Ένα κορίτσι με χρωματιστές βελόνες στην καρδιά που το ακολουθούσε πάντα μια κατάρα. Όταν κάποιος το πλησίαζε, οι βελόνες έμπαιναν όλο και πιο βαθιά». Αυτή είναι μία από τις ιστορίες του διάσημου Αμερικανού σκηνοθέτη Τιμ Μπάρτον (Ο ψαλιδοχέρης, Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο της σοκολάτας, Batman Forever κ.α.) που έδωσαν το ερέθισμα στον Απόλλωνα Ρέτσο να ξεκινήσει τη σύνθεση δεκαέξι τραγουδιών εμπνευσμένων από το βιβλίο του The Melancholy Death of Oyster Boy and other stories. Ενορχηστρώνοντας τις παράξενες ιστορίες για πενταμελή μπάντα (δύο ηλεκτρικές κιθάρες, πιάνο, μπάσο, τύμπανα), παιδική χορωδία, σύνολο εγχόρδων και έναν αφηγητή, ο Ρέτσος δημιουργεί ένα μουσικό σύμπαν, όπου συνυπάρχουν η αθωότητα, ο τρόμος και το μακάβριο «μπαρτονικό» χιούμορ.
Ο Απόλλων Ρέτσος γεννήθηκε το 1990 στην Αθήνα. Ως μαθητής συμμετείχε στο φεστιβάλ Schoolwave με το συγκρότημά του Musica Ficta. Από το 2010 γράφει μουσική για το θέατρο. Έχει γράψει μουσική για τις παραστάσεις Wonderland στο θέατρο Παλλάς, Τίτος Ανδρόνικος στο Εθνικό Θέατρο, καθώς και για παιδικές παραστάσεις του θεάτρου Ακροπόλ και του θεάτρου Badminton. Το 2015 ολοκλήρωσε τον κύκλο τραγουδιών εμπνευσμένων από το βιβλίο The Melancholy Death of Oyster Boy and other stories του Αμερικανού σκηνοθέτη Τιμ Μπάρτον.

Παίζουν οι μουσικοί: Γιώργος Κωνσταντίνου (μπάσο), Νίκος Κωδωνάς και Νίκος Αρβανίτης (ηλ. κιθάρες), Βαγγέλης Τσιμπλάκης (τύμπανα).
Συμμετέχουν ο Μουσικός Όμιλος Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης και η Χορωδία GraduArti (Απόφοιτοι Αρσακείων-Τοσιτσείων).

Διδασκαλία και διεύθυνση χορωδιών: Χριστίνα Βαρσάμη-Κούκνη
Μουσική Διεύθυνση: Θοδωρής Λεμπέσης

Ειρήνη Πρέκα                    www.debop.gr

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Παλαιό Φάληρο Αττικής
26.06.2016 - 27.06.2016
Κυ., Δε: 21:30
EΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αλέξανδρος Ψυχούλης: συνέντευξη στη Χαριτίνη Μαλισσόβα

  Χαριτίνη Μαλισσόβα Ο Αλέξανδρος Ψυχούλης γεννήθηκε στον Βόλο το 1966. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθ...