Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Νατάσσα Πουλαντζά | «Είναι όλα ψέμα»

Νατάσσα Πουλαντζά | «Είναι όλα ψέμα»
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Νατάσσας Πουλαντζά με τίτλο «Είναι όλα ψέμα» και η οποία περιλαμβάνει 2 ενότητες έργων συν το ψηφιακό παιχνίδι-εφαρμογή-έργο «Game of Fortune».
Στην πρώτη ενότητα, η εικαστικός εκκινώντας από έργα γνωστών ζωγράφων, τα ζωγραφίζει εκ νέου(ακρυλικά σε καμβά) φτιάχνοντας αντίγραφα. 
Η δεύτερη ενότητα προέρχεται απευθείας από την πρώτη και αποτελείται από μοναδικές ψηφιακές εκτυπώσεις σε χαρτί, όπου η καλλιτέχνις διερευνά κρίσιμα ζητήματα που σχετίζονται με τη γνώση, την επικοινωνία, τη λειτουργία της μνήμης, την πραγματικότητα και την ψηφιακή της εκδοχή, προτείνοντας την περιήγηση σ’ έναν κόσμο εικόνων όπου τα όρια ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα είναι ρευστά και διαρκώς επαναπροσδιοριζόμενα.

Το ψηφιακό παιχνίδι-εφαρμογή-έργο «Game of Fortune» κάνει αναφορά στο τυχερό παιχνίδι που είναι γνωστό ως «κουλοχέρης», «φρουτάκια» και απαιτεί τη συμμετοχή του θεατή. Ο παίκτης-χρήστης της εφαρμογής πατάει το κουμπί έναρξης του παιχνιδιού και οι εικόνες αρχίζουν να «ρολάρουν» ώσπου καταλήγουν σε έναν τυχαίο συνδυασμό εικόνων. Όταν ο «παίκτης» μείνει ικανοποιημένος από τον τυχαίο συνδυασμό εικόνων, που προκύπτει στην οθόνη του υπολογιστή, προχωράει στην εκτύπωση ενός μοναδικού έργου υπογεγραμμένου από τη δημιουργό.

Ο προγραμματισμός και σχεδιασμός της εφαρμογής, έγινε από τον Μηνά Ν. Μηλιαρά και υποστηρίχθηκε από την Dell Greece. 
Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016 και ώρα 20:00.

Έμιλυ Καποθανάση          www.debop.gr

Zoumboulakis Galleries , Πλ. Κολωνακίου 20, Αθήνα
09.06.2016 - 02.07.2016
Τρ, Πε, Πα: 11:00-15:00 & 17:00-20:00, Τε: 11:00-15:00, Σα: 11:00-14:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αλέξανδρος Ψυχούλης: συνέντευξη στη Χαριτίνη Μαλισσόβα

  Χαριτίνη Μαλισσόβα Ο Αλέξανδρος Ψυχούλης γεννήθηκε στον Βόλο το 1966. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθ...