Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο

Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο
Μπορούμε να γίνουμε, κυριολεκτικά, άλλοι άνθρωποι; Μπορούμε να αλλάξουμε τον νου, τα συναισθήματα, τον τρόπο που σκεφτόμαστε και υπάρχουμε μέσα στον κόσμο;
Η απάντηση είναι, αναμφισβήτητα, ναι.

- Laurie Anderson 

Tο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μας ανοίγει και φέτος τις πόρτες του για 4 ημέρες και νύχτες, στο τετραήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων με τίτλο «Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο» και μετατρέπεται σε έναν κοινό τόπο συνάντησης, εξερεύνησης και πειραματισμού. 
Παράλληλα, θα έχουμε για πρώτη φορά την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά τις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, όπως επίσης και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος σε ολόκληρη την έκτασή του. 
Στο πρόγραμμα «Metamorphosis» συναντιούνται πάνω από 400 καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο, όπου Έλληνες και ξένοι δημιουργοί συμπράττουν στη σύνθεση μιας μεγάλης γιορτής συμμετοχής και συνεργατικότητας. Οι επισκέπτες αποκτούν το ρόλο του δημιουργού, οι δρόμοι της Ανατολής συμπλέκονται με τη δυτική παράδοση, ενώ την ίδια στιγμή τα όρια των τεχνών καταργούνται. Η μουσική συμπλέει με τη φύση, ο χορός βηματίζει με τον αθλητισμό, η επιστήμη γίνεται παιχνίδι, η λογοτεχνία μετατρέπεται σε παράσταση για μικρούς και μεγάλους. Με αντίστοιχο τρόπο, συναντιούνται οι διαφορετικές ηλικίες, γενιές, δεξιότητες και ιδιαιτερότητες σε έναν κοινό τόπο που επιδιώκει να αποτελέσει σημείο συνάντησης για όλους. 

Περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα θα βρείτε εδώ.
Για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη συμμετοχή στις εκδηλώσεις θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Έμιλυ Καποθανάση             www.debop.gr

ΚΠΙΣΝ, Ευριπίδου & Δοϊράνης, Καλλιθέα
23.06.2016 - 26.06.2016
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αλέξανδρος Ψυχούλης: συνέντευξη στη Χαριτίνη Μαλισσόβα

  Χαριτίνη Μαλισσόβα Ο Αλέξανδρος Ψυχούλης γεννήθηκε στον Βόλο το 1966. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθ...