Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Εβδομάδα Μολδαβικού Κινηματογράφου στο Αλκυονίς

Εβδομάδα Μολδαβικού Κινηματογράφου στον ιστορικό κινηματογράφο τέχνης ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema.
Θα προβληθούν έξι από τις σπουδαιότερες ταινίες του Εμιλ Λοτιάνου, του σημαντικότερου εκπροσώπου του Mολδαβικού κινηματογράφου. Ο βασικός συνεργάτης του είναι ο διάσημος Μολδαβός μουσικοσυνθέτης Eβγκένι Ντόγκα. Για να γνωρίσει το Ελληνικό κοινό τον Ντόγκα θα πραγματοποιηθεί συναυλία με σόλο πιάνο με 20 από τα δημοφιλέστερα έργα του συνθέτη για τον κινηματογράφο την Κυριακή 13 Μαΐου στην Αλκυονίδα. Παράλληλα, θα προβληθεί ένα μεσαίου μήκους ντοκιμαντέρ για τη ζωή του.
Επιπλέον, δύο σημαντικοί Μολδαβοί κινηματογραφιστές, ο Valeriu Jereghi (σκηνοθέτης και διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Κινηματογράφου της Μολδαβίας) και ο Vasile Graur θα βρίσκονται στην Ελλάδα καλεσμένοι της new star για να μας μιλήσουν για την προσωπικότητα και το έργο του Λοτιάνου και να μας συστήσουν το νεότερο Μολδαβικό κινηματογράφο.
Η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Μαΐου με την προβολή της ταινίας «Lautarii - Οι τσιγγάνοι πεθαίνουν από αγάπη», αγαπημένη του ελληνικού κοινού, την οποία θα προλογίσουν μεταξύ άλλων και ο πρέσβης της Μολδαβικής Δημοκρατίας Ε.S. Anatol Vangheli. Θα ακολουθήσουν ομιλίες για τη ζωή και το έργο του, όπως και μουσικό και χορευτικό πρόγραμμα από το συγκρότημα Μόλδοβα.
 Αλκυονίς New Star Art Cinema, Ιουλιανού 42-46, Πλατεία Βικτωρίας
10.05.2018 - 16.05.2018
€5-7


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...