Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 9 Μαΐου 2018

Έκθεση Ψηφιδωτού & Ζωγραφικής στην Κηφισιά

Δύο εκθέσεις, δύο διαφορετικών δημιουργών, φιλοξενούνται παράλληλα στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή.
Στην έκθεση της Λύδιας Παπαδοπούλου με τίτλο «Τήνος» παρουσιάζονται μια σειρά σύγχρονων λευκών ψηφιδωτών, εμπνευσμένων από εικόνες της Τήνου και κυρίως από τα οικοδομήματα και τα μοτίβα των περιστερώνων. Κεντρική ιδέα είναι το κενό, απαραίτητο στοιχείο για την ισορροπία, την καλαισθησία και την οπτική λειτουργία του ψηφιδωτού, αλλά στοιχείο παρεξηγημένο που συχνά εκλαμβάνεται -στο ψηφιδωτό, σε άλλες μορφές τέχνης αλλά και στη ζωή- σαν λάθος. Στα έργα που παρουσιάζονται, το κενό αποδεικνύει τη σημασία και το νόημα του για την ισορροπία του έργου και τη λειτουργία της σύνθεσης.
Η Αλεξία Σπανουδάκη στην έκθεση με τίτλο «Μεσοπέλαγα» παρουσιάζει τα πρόσφατα ζωγραφικά έργα της (λάδι σε καμβά). Καλεί τον επισκέπτη-θεατή να ταξιδέψει μαζί της μεσοπέλαγα με το βλέμμα στους ορίζοντες του Αιγαίου. Άλλοτε από κοντά κι άλλοτε από μακριά, η ζωγράφος εμπνέεται από εικόνες ουρανού, στεριάς και θάλασσας και τις ισορροπεί με χρώματα γεμάτα φως. Με έκδηλες επιρροές από την αρχιτεκτονική της παιδεία, τα έργα της έχουν δομή και καθαρές φόρμες. Με τη χαρακτηριστική γραμμική και αφαιρετική σχεδιαστική της προσέγγιση δημιουργεί έργα που συγκινούν με το χρώμα και την απλότητά τους.
Εγκαίνια: 11 Μαΐου 2018 στις 19:30
Ώρες λειτουργίας: 10:00 - 17:00, εκτός Κυριακής
* Λίγα λόγια για τις δημιουργούς:
Η Λύδια Παπαδοπούλου ασχολείται με το ψηφιδωτό τα τελευταία 15 χρόνια. Μαθήτευσε κοντά στον κο Νίκο  Τόλη στη σχολή "Ψηφίδων Γνώσις” και αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Συλλόγου Ψηφιδωτού με τον οποίο συμμετείχε σε πολλές εκθέσεις. Το 2016 εξέθεσε στο Λονδίνο, την Αθήνα και τη Μύκονο, με την ελληνοβρετανική ομάδα Mosaic Odysseys.Τα τελευταία χρόνια είναι μέλος της AIMC (Association International of Contemporary Mosaicists) και έργο της επιλέχτηκε το 2017 να συμμετέχει στην έκθεση «Opere dal Mondo» στο πλαίσιο της biennale ψηφιδωτού της Ραβέννας στην Ιταλία. Η έκθεση «Τήνος» αποτελεί την πρώτη της ατομική έκθεση.
Η Αλεξία Σπανουδάκη σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ). Στο πλαίσιο των σπουδών της μαθήτευσε στα εργαστήρια σπουδαίων εικαστικών. Έχει ασχοληθεί με την κεραμική και την ασπρόμαυρη φωτογραφία με συμμετοχή σε ομαδικές εκθέσεις. Έχει σχεδιάσει το έπαθλο των Ελληνικών Βραβείων Γραφιστικής και Εικονογράφησης (ΕΒΓΕ) και έχει εικονογραφήσει το βιβλίο «Ένα Παραμύθι Ακόμα Και Για Μικρά Παιδιά» (Εκδόσεις Εν Πλω, 2006). Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής.
Η έκθεση «Μεσοπέλαγα» αποτελεί την τέταρτη ατομική της έκθεση.
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή, Κασσαβέτη 18, Κηφισιά
11.05.2018 - 19.05.2018
10:00 - 17:00
EΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

Σταυρούλα Πανοπούλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου