Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Χορωδιακό εργαστήρι με τον dr. Árpád Tóth

To Ωδείο Kodály διοργανώνει 22 με 24 Φεβρουαρίου 2019 σεμινάριο με τον διεθνούς φήμης Ούγγρο μαέστρο και μουσικοπαιδαγωγό dr. Árpád Tóth, που αφορά σε όλους τους λάτρεις της χορωδιακής μουσικής!
Στο Χορωδιακό Εργαστήρι με τον Árpád Tóth μπορούν να συμμετέχουν ενεργά μαέστροι, χορωδοί και φωνητικά σύνολα, καθώς κατά το τριήμερό αυτό θα γίνει αναφορά σε τεχνική διεύθυνσης, τεχνική πρόβας, επιλογή ρεπερτορίου και στυλιστική προσέγγιση χορωδιακών / φωνητικών έργων, καθώς και στον χορωδιακό αυτοσχεδιασμό.

Οι μαέστροι που επιθυμούν να συμμετέχουν στο Master class διεύθυνσης θα έχουν τη δυνατότητα:
*να διευθύνουν την ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ KODÁLY,
*να διευθύνουν την μικτή χορωδία που θα αποτελείτε από τους χορωδούς- συμμετέχοντες του Εργαστηρίου,
ύπο την καθοδήγηση του dr. Árpád Tóth

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν ως χορωδοί, μπορούν να παρακολουθήσουν ΟΛΟΚΛΗΡΟ το πρόγραμμα του σεμιναρίου, αλλά θα συμμετέχουν και ΕΝΕΡΓΑ σε αυτό, καθώς θα αποτελέσουν το εργαλείο δοκιμών τόσο του dr. Tóth, όσο και των μαέστρων που συμμετέχουν στο Master class διεύθυνσης.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τον ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟ, καθώς και με ένα ευρύ φάσμα επιλεγμένου χορωδιακού ρεπερτορίου

Μαζί με τον Árpád Tóth, η Ειρήνη Πατσέα, θα μιλήσει για την ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΤΗΣ ΦΩΝΗΤΙΚΗΣ με έμφαση την προσέγγιση τεχνικής στο χορωδιακό τραγούδι.

Πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής:
210-6824940/ 6942488794
kodalycon2@gmail.com
και στην Γραμματεία του Ωδείου Kodály (Χαλάνδρι, Κύπρου 61)

O dr Árpád Tóth γεννήθηκε στη Βουδαπέστη, σπούδασε Διεύθυνση Χορωδίας και Μουσικοπαιδαγωγικά στην Ακαδημία Ferenc Liszt, απ' όπου απέσπασε και τον Διδακτορικό του τίτλο στην Διευθυνση Χορωδίας.
Διδάσκει Παιδαγωγικά της μουσικής και Διεύθυνση Χορωδίας τόσο στην Ακαδημία Ferenc Liszt, αλλά και στο Ινστιτούτο Kodály, καθώς και Θεωρητικά της μουσικής στο Πανεπιστήμιο του Szeged.
Ταυτόχρονα διδάσκει μουσική και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στο Λύκειο της Σχολής Καλών Τεχνών της Βουδαπέστης.
Έχει διευθύνει διάφορες χορωδίες στην Ουγγαρία και συχνά καλείται να διδάξει Διεύθυνση Χορωδίας και Μουσικοπαιδαγωγικά σε όλο τον κόσμο: στην Κίνα, την Γερμανία, την Αυστραλία, Σλοβακία, κ.ά.
Η αγάπη του για το ερασιτεχνικό χορωδιακό κίνημα τον οδήγησαν στην ίδρυση της μεγάλης κοινοτικής χορωδίας Csíkszerda στη Βουδαπέστη, η οποία μετράει πλέον 600 ενεργά μέλη στο καταστατικό της, 3 μεγάλες μικτές χορωδίες, μια παιδική, μια νεανική και αρκετές χορωδίες δωματίου.

O Árpád Tóth και η Csíkszerda ίδρυσαν και οργανώνουν ετησίως το Χορωδιακό Φεστιβάλ "Βραδιά Χορωδιών" στη Βουδαπέστη και παρουσιάζουν περίπου 15 χορωδιακά project τον χρόνο.

Η Ειρήνη Πατσέα εργάστηκε στενά τα τελευταία τρία χρόνια με την Csíkszerda και τον δάσκαλό της Árpád Tóth, έτσι οι δυό τους έχουν να προσφέρουν τις γνώσεις που αποκόμησαν από την καρποφόρα αυτή συνεργασία.

22 Φεβ στις 4 μ.μ. – 24 Φεβ στις 7 μ.μ.
Ωδείο Κόνταλυ - Kodály Conservatory (Greece)
Κύπρου 61, Χαλάνδρι Kyprou 61, Chalandri 15233, 15233 Αθήνα
https://www.facebook.com/events/348361515894032/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...