Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Yiannis Karygiannis Trio # Athenaeum Κελάρι

Το Yiannis Karygiannis Trio, αποτελείται από τους Γιάννη Καρύγιαννη στο πιάνο και στη σύνθεση, Alessio Bruno [IT] στο κοντραμπάσο και Richie Struck [DE] στα τύμπανα.
Οι τρεις καταξιωμένοι μουσικοί με έδρα το Ρότερνταμ της Ολλανδίας και με δράση σε Ευρώπη και Ασία, ενώνουν τις εμπειρίες τους, το στυλ και τη μουσικότητά τους, έχοντας ως γνώμονα το πάθος για την πρωτοτυπία και την πρόκληση, πάνω σε διαφορετικά ρεπερτόρια και μουσικά είδη. Ενσταλάζουν το βάθος και την ευαισθησία τους, στις λυρικές μελωδίες και στους πολυρυθμούς των τεχνικά απαιτητικών συνθέσεων του πρώτου προσωπικού δίσκου του Γιάννη Καρύγιαννη, Retrospection.
Το Yiannis Karygiannis Trio, στον δίσκο αυτό, δημιουργεί μία σχεδόν κινηματογραφική εμπειρία που ενσωματώνει ήχους διαφορετικών χωρών, πολιτισμών και περιόδων, από τη Βόρεια Θάλασσα μέχρι το Αιγαίο.
Σε κάθε εμφάνισή τους, επιδιώκουν να προσφέρουν στο κοινό μία μεταφορική και σχεδόν απτική εμπειρία, εικόνες και συναισθήματα που είναι άμεσα αναγνωρίσιμα ως καθημερινά και ανθρώπινα.

Ώρα έναρξης 22.00
Είσοδος 8 ευρώ
Τηλ κρατήσεων 210 3210 239

Ο Γιάννης Καρύγιαννης μεγάλωσε στην Χαλκίδα και επηρεάστηκε από την μεσογειακή, την τζαζ, την ροκ και την κλασική μουσική. Μετά το πέρας των μουσικών σπουδών του σε Ελλάδα και Ολλανδία, ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά τα τελευταία χρόνια στο Ρότερνταμ. Το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ Retrospection είναι αποτέλεσμα της αναζήτησής του για καινούργιους τρόπους ζύμωσης των επιρροών του, σε ένα πολυεπίπεδα πλούσιο και αφηγηματικό σύγχρονο έργο. Μελωδικότητα, λυρισμός, ευαισθησία, εκρηκτικότητα και
τόλμη είναι λέξεις που χαρακτηρίζουν τα μουσικά τοπία αυτού του άλμπουμ.

Ο Γιάννης Καρύγιαννης έχει παίξει σε διάφορες συναυλίες με τοπικούς και παγκοσμίως γνωστούς καλλιτέχνες όπως οι Marshall Gilkes, Andy Hunter και Ilja Rheingoud (Codarts Big Band), Freddy Briant και Rubin Hein (PCC Big Band), Ben Van Gelder και Reinier Baas "Young Lions", (στούντιο Metropole Orchestra), Ysa Bermejo & Impact, Aktas Ertogan και Alexandra Alden, με εμφανίσεις σε διάσημους χώρους όπως De Doelen, Lantaren Venster, The Grand Theater και το Jazzcafe Dizzy.

"Ένας από τους πιο ταλαντούχους τζαζ συνθέτες / μουσικούς που ζουν και εργάζονται στο Ρότερνταμ" - Jazz cafe Dizzy Rotterdam.

ATHENAEUM Κελάρι
Αδριανού 3, 10555 Αθήνα
https://www.facebook.com/events/2228951623986527/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...