Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Σεμινάριο Διεύθυνσης Ορχήστρας Georg Christoph Sandmann

Το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης διοργανώνει masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας με τον διεθνούς φήμης μαέστρο και καθηγητή Georg Christoph Sandmann, καθηγητή του μουσικού πανεπιστημίου της Δρέσδης ( Carl Maria von Weber) ,της Internationale Mendelssohn-Akademie της Λειψίας, καθώς επίσης και καλλιτεχνικού διευθυντή του μουσικού διαγωνισμού του Μπαϊρόιτ.
Το masterclass θα πραγματοποιηθεί στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης από 3 έως 5 Μαΐου 2019 με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον μαέστρο και καθηγητή του ΚΩΘ, Βλαδίμηρο Συμεωνίδη.
Το masterclass απευθύνεται σε νέους μαέστρους, σε σπουδαστές διεύθυνσης, καθώς και σε όσους σχετίζονται με την διεύθυνση μουσικών συνόλων.

ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟ MASTER CLASS
◦ L.V. Beethoven: Συμφωνία αρ. 1(α' μέρος)
◦ F. Chopin: Κοντσέρτο για πιάνο αρ.2 (α' μέρος)
◦ W.A. Mozart: Κοντσέρτο για πιάνο σε ρε ελλ. KV 466(α' μέρος)
◦ R.Schumann: Κοντσέρτο για πιάνο (α' μέρος)

O καθηγητής Georg Christoph Sandmann, γεννημένος το 1965, ήταν μαθητής από το 1974 μέχρι το 1983 στην Ειδική Σχολή για τη Μουσική Εκπαίδευση «G.Fr.Händel» και μέλος της Παιδικής Χορωδίας της Ραδιοφωνίας του Βερολίνου. Σπούδασε από το 1984 μέχρι το 1989 στο Μουσικό Πανεπιστήμιο του Βερολίνου «Hanns Eisler», στις ειδικότητες Διεύθυνση Ορχήστρας με τον καθηγητή Prof. Rolf Reuter, Πιάνο, Τραγούδι και Σύνθεση. Από το 1989 μέχρι το 1992 εργάστηκε ως πρώτος διευθυντής ορχήστρας στις σκηνές της πόλης Zwickau, καθώς επίσης και ως δεύτερος διευθυντής ορχήστρας στα Δημοτικά Θέατρα του Chemnitz. Ορίστηκε ως Γενικός Μουσικός Διευθυντής το 1999 στη Φιλαρμονική και το Θέατρο του Mittelsachsen και με την ίδια ιδιότητα έμεινε και από το 2003 ως το 2010 στο Θέατρο Plauen-Zwickau. Από το 2010, ο Georg Christoph Sandmann εργάζεται ως ανεξάρτητος μαέστρος, πιανίστας και καθηγητής Πανεπιστημίου στη χώρα του και το εξωτερικό, δίνοντας πολυάριθμα κονσέρτα και παραστάσεις όπερας σε διάφορα φεστιβάλ όπερας. Διευθύνει πολλές ορχήστρες και χορωδίες και από το 2018 είναι καλλιτεχνικός διευθυντής στο Meißner Kantorei 1961, ένα ξεχωριστό χορωδιακό σύνολο για σύγχρονη εκκλησιαστική μουσική. Από το 2000 διδάσκει στο Μουσικό Πανεπιστήμιο Carl Maria von Weber της Δρέσδης, όπου είναι από το 2016 Καθηγητής Διεύθυνσης Ορχήστρας. Aπό το 2012 διδάσκει στη Διεθνή Ακαδημία Mendelssohn της Λειψίας και το 2016/17 στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών στο Mannheim. Τον Ιούλιο του 2017 διηύθυνε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Bayreuth, μαζί με τον Christian Thielemann το πρώτο masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας του Φεστιβάλ, το οποίο θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια. Διεύθυνε επίσης το πρώτο masterclass Διεύθυνσης για Όπερα για νέους διευθυντές ορχήστρας, στην όπερα του Starnberg (κοντά στο Μόναχο) το Πάσχα του 2018. Από το 2018 συμμετέχει ενεργά ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής στη διαμόρφωση του προγράμματος σπουδών του Διεθνούς Ινστιτούτου Kurt Masur στη Λειψία. Ο καθ. Sandmann ήταν από το 2011 μέχρι το 2018, καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Μουσικού Διαγωνισμού PACEM IN TERRIS στο Bayreuth. Πέρα από αυτά, ο καθ. Sandmann, με αφετηρία το Robert-Schumann-Haus του Zwickau, συμμετέχει σε μια σειρά από διαλέξεις γύρω από μουσικολογικά θέματα και σε διαδραστικές συναυλίες, σε μέρη με πολιτιστική ιστορική σημασία όπως για παράδειγμα το Bayreuth (R. Wagner, J.Paul) και το Bad Homburg (Fr.Hölderlin).

OI ΩΡΕΣ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΕΙ ΑΚΟΜΗ. ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΟΥΝ ΣΕ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ.

Αιτήσεις συμμετοχής – Πληροφορίες στη Γραμματεία του ΚΩΘ,
τηλ 2316009657

https://www.facebook.com/events/2089753754439786/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...