Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Salon de Musique στο Μπάγκειον

"Salon de Musique"
Tο αίθριο του ιστορικού ξενοδοχείου Μπάγκειον μεταμορφώνεται σε ένα "σαλόνι μουσικής".
Για μία βραδιά (Σάββατο 13/4) συναντιούνται καλλιτέχνες που συνθέτουν κι αυτοσχεδιάζουν επί σκηνής, χρησιμοποιώντας στοιχεία performance. Διαφορετικά σχήματα (Jargon / Isar / Emi Path) το καθένα με μία ξεχωριστή ταυτότητα, συνεργάζονται για να δημιουργήσουν μια μυσταγωγική, ατμοσφαιρική βραδιά.

Ώρα έναρξης: 21:00
Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά.
________________

Jargon
Παράσταση αυτοσχεδιασμού μουσικής & χορού με δύο κοντραμπάσα. Δύο μουσικοί, με βάση την άμεση σύνθεση, πλαισιώνουν την κίνηση και τον χώρο. Χωρίς προκαθορισμένο υλικό, η μουσική και χορός εξελίσσονται παράλληλα σε αρμονία. Στόχος η συνύπαρξη, ο διάλογος και η γέννηση νέων συναισθημάτων για τους συντελεστές και το κοινό.
Συντελεστές: Εριφύλη Δαφέρμου (Erifyli Dafermou) (χορός), Βασίλης Παπαβασιλείου (Vassilis Papavassiliou) (κοντραμπάσο) Γιώργος Κοκκινάρης (George Kokkinaris) (κοντραμπάσο)

Isar
Με αφετηρία μια ερωτική ιστορία με φόντο τον παγωμένο ποταμό του Μονάχου, Ίζαρ, παρουσιάζεται μία αυτοσχεδιαστική μουσική performance. Ο Απόστολος Λαγαρίας (Strange C) & ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης με τις κιθάρες τους δημιουργούν ένα ονειρικό, κινηματογραφικό τοπίο πάνω στο οποίο η ηθοποιός Πηνελόπη Φλουρή ζωγραφίζει με το λόγο και την κίνηση. Η μουσική χτίζει πάνω στο λόγο και ο λόγος αναπνέει πάνω στις ατμόσφαιρες της μουσικής.
«Δεν ξέρω γιατί με ενδιαφέρει αυτός ο ποταμός, μπορεί να είναι απλώς που με ενδιαφέρουν όλοι οι ποταμοί της γης. Απρόβλεπτοι, ανεξέλεγκτοι ήρεμοι και άγριοι την ίδια στιγμή…»
(Απόσπασμα από τη Νουβέλα ΙΖΑΡ του Απόστολου Λαγαρία, εκδόσεις 24 Γράμματα)
Συντελεστές: Pinelopi Flouri (αφήγηση) Vangelis Makrigiannis (ηλεκτρική κιθάρα) Strange C-ApostolosLagarias (ακουστική κιθάρα)

Emi Path
Με πιάνο - φωνή και κλαρινέτο, η Emi Path, θα παρουσιάσει κομμάτια από το ντεμπούτο της "The Shadow" αλλά και καινούρια, που οδηγούν σε νέα ηχητικά μονοπάτια.
________________

Οργάνωση παραγωγής:
Βαγγέλης Μακρυγιάνννης
Ομάδα Abnormal
με την ευγενική υποστήριξη των 24γράμματα / Εκδόσεις Βιβλίων, Αίθουσα Τέχνης

Σχεδιασμός φωτισμού: Mariella Panagiotou

"Ξενοδοχείο Μπάγκειον"
Πλατεία Ομόνοιας 18, Αθήνα 105 52

https://www.facebook.com/events/2387498154814059/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...