Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης «Γυναικών έργα»

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης ανοίγει τον κύκλο εκδηλώσεων με τίτλο «Γυναικών έργα» και θέμα την πολυσχιδή γυναικεία παρουσία στην τέχνη.
Η έκθεση με τίτλο «Kalliope-Αυστρία: Οι Γυναίκες στην κοινωνία, τον πολιτισμό και την επιστήμη» αφηγείται τη συμβολή των γυναικών σε μια ευρωπαϊκή κοινωνία τα τελευταία 200 χρόνια. Οι γυναίκες που παρουσιάζονται, εμπλούτισαν τη χώρα τους με ταλέντο, ισχυρή βούληση, αγωνιστικό φρόνημα και θάρρος, υπενθυμίζουν όμως πως ο δρόμος προς την ισότητα των φύλων παραμένει ανοιχτός και απαιτεί νέα βήματα.
Για τα 250 χρόνια από τη γέννηση του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν και για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η μέτζο σοπράνο Λένια Ζαφειροπούλου και η πιανίστα Ζωή Ζενιώδη παρουσιάζουν τη συναυλία «Στη μακρινή αγαπημένη» με ερωτικά τραγούδια του μεγάλου κλασικού συνθέτη, που ισορροπούν ανάμεσα στο ερωτικό όραμα του ροκοκό και τα βαθιά υπαρξιστικά πάθη του ρομαντισμού.
Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020
Περισσότερες πληροφορίες στο www.tch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...