Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Μέσα Από Τα Μάτια Σου | Βιωματικό Εργαστήρι

"Αν μπορούσα να δω μέσα από τα μάτια σου... "

Μέσα από αυτό το βιωματικό workshop θα προσεγγίσουμε ψυχοδυναμικά κάποια από τα βασικά ζητήματα που ενδέχεται να απασχολούν τους συμμετέχοντες (π.χ. διαχείριση άγχους/stress, απώλεια και πένθος, ψυχικό τραύμα, θέματα αυτοεκτίμησης κ.α.), ενώ συγχρόνως η όλη διαδικασία θα βασίζεται διαρκώς στην θεραπευτική λειτουργία της διαπροσωπικής Ενσυναίσθησης ("Empathy").
Ιδιαίτερη έμφαση, λοιπόν, θα δοθεί στις ζωντανές αλληλεπιδράσεις (π.χ. προβολές & ταυτίσεις) των συμμετεχόντων, οι όποιες και θα αναδιαμορφώνουν το ομαδικό μας matrix. Η αμοιβαία ανατροφοδότηση (mirroring) των συμμετεχόντων θα πλαισιώνει διαρκώς τις συναντήσεις αυτής της κλειστής ομάδας.
Βιωματικές ασκήσεις και εκφραστικά εργαλεία (π.χ. φωτογραφία ή δημιουργική γραφή) ενδέχεται να αξιοποιηθούν σε κάποιες από τις συναντήσεις μας.

* Πώς είναι να αντικρίζουμε και να κατανοούμε τον εαυτό μας ή την εξωτερική πραγματικότητα "μέσα από τα μάτια των άλλων"..;

* Πόσο σημαντικό είναι το αμοιβαίο καθρέφτισμα για την συνειδητοποίηση πραγμάτων, αλλα και για την βελτίωση των διαπροσωπικών μας σχέσεων;

* Πόσο εύκολο μας είναι να αποδράσουμε από τις ναρκισσιστικές μας φυλακές για να καταλάβουμε καλύτερα τους κοντινούς μας ανθρώπους..;

"Ως ενσυναίσθηση ορίζεται η συναισθηματική ταύτιση με την ψυχική κατάσταση ενός άλλου ατόμου, και η κατανόηση της συμπεριφοράς και των κινήτρων του.
Τα συστατικά της λέξης αποτελούνται από τις λέξεις εν, συν και αίσθηση, υποδηλώνοντας την επέκταση της αίσθησης του ατόμου πέρα από τον εαυτό του." (πηγή: wikipedia)

"Τα μάτια του σημαντικού Άλλου" γίνονται σ' αυτό το ομαδικό εργαστήρι το πλέον κατάλληλο ενσυναισθητικό κάτοπτρο, και έρχονται για να μας δείξουν ό,τι βαθύτερο και ασυνείδητο δυσκολευόμαστε εμείς οι ίδιοι να δούμε...

📍 Το συγκεκριμένο workshop απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να βελτιώσουν τις διαπροσωπικές τους σχέσεις, να αναπτύξουν την διαπροσωπική και συναισθηματική τους επικοινωνία, και να καλλιεργήσουν την σπουδαία δεξιότητα της Ενσυναίσθησης.

⏱️ Διάρκεια: 10 δίωρες συναντήσεις

Κάθε Δευτέρα βράδυ & ώρα 7.30μ.μ.-9.30μ.μ. (εκτός αργιών). Η έναρξη του workshop θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 16/03/'20 και θα ολοκληρωθεί τελη Μαΐου.

Τόπος: PsychoTherapy Lab | Μάρκου Μπότσαρη 37 - 117 42 - Κουκάκι (2' από μετρό Συγγρού Φιξ).

📍 Ο αριθμός των θέσεων είναι αυστηρά περιορισμένος: 6 έως 8 άτομα.

Κόστος Συμμετοχής: 25€/συνεδρία. Οι θέσεις κατοχυρώνονται επίσημα μέσω προκαταβολής 50€.

Οργανώνει και συντονίζει ο Βαλάντης Χουτοχρήστος - Ψυχολόγος (Απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου), Ψυχοδυναμικός Ψυχοθεραπευτής, Επιστημονικά Υπεύθυνος του PsychoTherapy Lab.

👉 Θα προηγηθούν ατομικά ραντεβού γνωριμίας και ενημέρωσης (διάρκειας 20') με κάθε ενδιαφερόμενο.

👉 Βεβαίωση συμμετοχής χορηγείται σε όποιον το επιθυμεί (π.χ. φοιτητές ψυχολογίας/επαγγελματίες).

👉 Σχετική εμπειρία συμμετοχής σε ανάλογη ομάδα αυτογνωσίας δεν είναι απαραίτητη.

🔊 ΚΛΕΙΣΤΕ ΕΓΚΑΙΡΩΣ την θέση σας στο κινητό τηλέφωνο 6970040938 (καθημερινές, 09.30-21.30) ή μέσω email στο psychotherapylab1@gmail.com. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος (small group), και έτσι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

"Όλοι κρύβουμε ένα παιδί μέσα μας... Κάποια στιγμή αποφασίζουμε να το φροντίσουμε! Και εκεί ξεκινά το όμορφο ταξίδι..!" - Βαλάντης Χουτοχρήστος

PsychoTherapy Lab | valantisch.wordpress.com | #psychotherapylab


https://www.facebook.com/events/320738908873483/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...