Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Διαδικτυακό:Ενδοοικογενειακή Βία και Συμβουλευτική Γυναικών

Διαδικτυακό Σεμινάριο: Ενδοοικογενειακή Βία και Συμβουλευτική Γυναικών

Σύμφωνα με την παγκόσμιο οργανισμό υγείας (2002), ως ενδοοικογενειακή βία ορίζεται κάθε είδους σωματική, σεξουαλική ή ψυχολογική βία που ασκείται σε βάρος του θύματος από τον πρώην ή νυν σύζυγο ή σύντροφο, καθώς και από μέλη της οικογένειάς του. Η βία μέσα στην οικογένεια μπορεί να εμφανίζεται με μορφές όπως είναι η:
• ψυχολογική βία
• οικονομική εκμετάλλευση
• σωματική και η σεξουαλική κακοποίηση.
Από τις πιο συνηθισμένες μορφές ενδοοικογενειακής βίας είναι η σωματική, ψυχολογική και σεξουαλική κακοποίηση, που εκδηλώνεται από τον (πρώην ή νυν) σύζυγο-σύντροφο προς τη σύζυγο.

Η ενδοοικογενειακή βία αφορά στην «διαπροσωπική βία». Ορίζεται ως ένα βίαιο έγκλημα που διαπράττεται στο πλαίσιο μιας στενής σχέσης. Χαρακτηρίζεται από πράξεις βίας, όπως τη δύναμη και τον εξαναγκασμό που χρησιμοποιεί το ένα άτομο, με σκοπό να ελέγξει τη συμπεριφορά ενός άλλου ατόμου. Οι παραβάτες μπορεί να είναι τόσο άντρες, όσο και γυναίκες, όμως οι γυναίκες είναι πολύ πιο πιθανό να είναι θύματα της ενδοοικογενειακής βίας από τους άνδρες

Στο Σεμινάριο αυτό θα μιλήσουμε για τις μορφές της ενδοοικογενειακής βίας, θα ασχοληθούμε με τα συνήθη προειδοποιητικά σημάδια αυτής και θα αναφερθούμε στα χαρακτηριστικά του θύτη και του θύματος ενδοοικογενειακής βίας.

Επίσης, θα ασχοληθούμε με τους παράγοντες που αναπαράγουν την ενδοοικογενειακή βία, καθώς και με το θέμα των παιδιών ως θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Πιο συγκεκριμένα θα αναφερθούμε στην σεξουαλική κακοποίηση και τις συνήθεις συνέπειες που έχει στα παιδιά.

Τέλος, θα επισημάνουμε τι θα ήταν καλό να κάνει κάποιος που βιώνει την ενδοοικογενειακή βία, καθώς και το πως θα ήταν καλό να ενεργήσουμε προκειμένου να εξασφαλίσουμε την πρόληψη αυτού του φαινομένου.


Συντονίστρια:
Σιακαντάρη Ελίνα

Ημερομηνία Διεξαγωγής: 22 Απριλίου
Ώρα: 19:00-21:00

Kόστος 20ευρώ ,
15ευρώ για ανέργους, άτομα χαμηλού εισοδήματος

Απαραίτητη κράτηση θέσης:
https://bit.ly/3axAv2b

ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ.
Ανδριάννα Γεροντή
Κηφισίας 125 -127, Αμπελόκηποι
Cosmos Business Center
(3ος όροφος)

Τ: 215-5151681

https://www.facebook.com/events/215123186248616/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αλέξανδρος Ψυχούλης: συνέντευξη στη Χαριτίνη Μαλισσόβα

  Χαριτίνη Μαλισσόβα Ο Αλέξανδρος Ψυχούλης γεννήθηκε στον Βόλο το 1966. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθ...