Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Η θεωρία του Διορατικού διαλογισμού Vipassana (Satipatthana)

Κάθε Τρίτη στις 18:45 θα γίνονται online θεωρητικά μαθήματα πάνω στη Vipassana (διορατικός διαλογισμός). Η συμμετοχή είναι δωρεάν και μπορείτε να εγγραφτείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://bit.ly/34uZiSr

Η έννοια της Vipassana γνωστή στη σημερινή εποχή και ως mindfulness έχει διαφθαρεί κατά την διάρκεια των αιώνων σε σχέση με τις αυθεντικές διδασκαλίες του Βούδα. Η αυθεντική τεχνική της Vipassana διδάχθηκε περίπου τον 5ο αιώνα π.Χ. από τον ιστορικό Γκοτάμα Βούδα, διατηρήθηκε μέσα από τις ομαδικές συνεχείς απαγγελίες των βουδιστών μοναχών και τέλος αποτυπώθηκε τον 1ο αιώνα π.Χ. στη Σρι Λάνκα στον Βουδιστικό Κανόνα Πάλι που αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη συγγραφή των αυθεντικών Βουδιστικών Διδασκαλιών.

Σήμερα τη γνώση αυτή κατέχουν κυρίως δασόβιοι μοναχοί οι οποίοι έχουν μελετήσει σε βάθος αυτά τα αρχαία κείμενα στην πρωτότυπη τους γλώσσα και έχουν πρακτικοποιήσει αυτές τις διδασκαλίες μέσω της μοναστικής άσκησης και του διαλογισμού.

Ανάμεσα στις Suttas του Κανόνα Η Satipatthana Sutta είναι αυτή που περιγράφει με μεγάλη λεπτομέρεια την θεωρία και την πράξη της τεχνικής του διορατικού διαλογισμού Vipassana.

O Σεβάσμιος Nyanadassana ως δασόβιος μοναχός έχει διδάξει την Satipatthana Sutta σε πολλούς μαθητές στην Ασία και τώρα τη διδάσκει στα Ελληνικά στη χώρα μας.

Theravada Buddhism In Greece
Apostolou Pavlou 5, 153 42 Ayía Paraskeví, Attiki, Greece

https://www.facebook.com/events/888180218311265/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αλέξανδρος Ψυχούλης: συνέντευξη στη Χαριτίνη Μαλισσόβα

  Χαριτίνη Μαλισσόβα Ο Αλέξανδρος Ψυχούλης γεννήθηκε στον Βόλο το 1966. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθ...