Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Mindfulness Practitioner ζωντανά online και με πιστοποίηση!

Γίνε Mindfulness Practitioner με πιστοποίηση με ζωντανό, βιωματικό και διαδραστικό πρόγραμμα!

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!

Το πρόγραμμα παρέχει αυτόνομη πιστοποίηση και μπορεί να οδηγήσει στο Diploma in Mindfulness and Compassion.

Η Ενσυνειδητότητα (Mindfulness) δεν είναι απλώς μια σειρά τεχνικών, αλλά και ένας επιστημονικός και φιλοσοφικός τρόπος αλληλεπίδρασης με τον κόσμο, που προσφέρει χαλάρωση από το stress, απαλλαγή από το βάρος του παρελθόντος, συγκέντρωση, σημαντική βελτίωση στην υγεία, στις σχέσεις, τη λήψη αποφάσεων, την παραγωγικότητα, τη διαχείριση των συναισθημάτων και του θυμού την επιτυχία και την ισορροπία!

Φορέας
Σχολή Coaching Harmony & Creativity, μέλος του εκπαιδευτικού οργανισμού Harmony & Creativity, ο οποίος είναι είναι πιστοποιημένος ως Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 1 (ΚΔΒΜ1) από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων (ΕΟΠΠΕΠ/ Υπουργείου Παιδείας) και παρέχει πιστοποιητικό επαγγελματικής επιμόρφωσης.

Εισηγήτρια
Νίκη Ορφανουδάκη, Personal & Group Coach, Assertiveness Trainer, Mindfulness Master, Cognitive Behavioural Coach, NBA Coach (Εφαρμοσμένη Νευροεπιστήμη στο Coaching) , Φιλόλογος, Αρθρογράφος, ιδρύτρια του Harmony Coaching και συνιδρύτρια του εκπαιδευτικού οργανισμού Harmony & Creativity. Έχει στο ενεργητικό της πάνω από 1500 ώρες Coaching, σε πολλές από τις οποίες έχει εντάξει οργανικά το Mindfulness.

Ημερομηνίες
Σάββατο 4 Απριλίου, 4-9 μμ
Σάββατο 11 Απριλίου 4-9 μμ

Χώρος
Online από την άνεση του σπιτιού σας μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας που επιτρέπει σε όλους να βλέπουν και να ακούν την εισηγήτρια και φυσικά ο ένας τον άλλον και βέβαια να μιλούν και να παρεμβαίνουν. Το γεγονός αυτό κάνει τη διαδικασία ζωντανή, βιωματική και διαδραστική, παρόμοια με αυτή που γίνεται το πρόγραμμα σε αίθουσα!
Το μόνο που χρειάζεται είναι μια συσκευή συνδεδεμένη στο internet , κομπιούτερ, κινητό, laptop, tablet κλπ.

Για δηλώσεις συμμετοχής
τηλ. 6976147605
email: harmonyandcreativity@gmail.com

Οι επιστημονικές αποδείξεις για την αποτελεσματικότητα της Ενσυνειδητότητας (Mindfulness)

Μια μελέτη του 2011, από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, έδειξε ότι οι συμμετέχοντες σε ένα πρόγραμμα Mindfulness 8 εβδομάδων επέδειξαν μετρήσιμες αλλαγές στη φαιά ουσία του εγκεφάλου τους.
Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η συμμετοχή στο πρόγραμμα δημιούργησε αλλαγές στη συγκέντρωση της φαιάς ουσίας στις περιοχές του εγκεφάλου που εμπλέκονται στις διαδικασίες μάθησης και μνήμης, στη συναισθηματική ρύθμιση, στην ισορροπημένη αυτοεικόνα και στη διεύρυνση της αντίληψης για τον κόσμο.

Μια άλλη μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ έδειξε ότι η Ενσυνειδητότητα μπορεί να μειώσει τη "συναισθηματική πειρατεία" της αμυγδαλής και να ενισχύσει τις συνδέσεις με τις υψηλότερες περιοχές του εγκεφάλου, οι οποίες μπορούν να υπερισχύσουν των συναισθημάτων.

Πολλές άλλες επιστημονικές μελέτες αναφέρουν ότι η Ενσυναίσθηση μπορεί να βοηθήσει στην αλλαγή της νευροπλαστικότητας του εγκεφάλου με πολύ θετικούς τρόπους.

Αυτές οι θετικές αλλαγές οδηγούν στη βελτίωση της απόδοσης της εκτελεστικής λειτουργίας του εγκεφάλου, που ανήκει στο υψηλότερο επιίπεδο του εγκεφάλου, η οποία καθορίζει το εύρος της αντίληψής μας για τον κόσμο,, τη λήψη αποφάσεων, τον μακροπρόθεσμο προγραμματισμό και τη μάθηση.

Οι έρευνες επίσης δείχνουν ότι με την Ενσυνειδητότητα το συναισθηματικά αντιδραστικό κέντρο του εγκεφάλου, η αμυγδαλή, η οποία ενεργοποιεί την αντίδραση "μάχη,φυγή, πάγωμα" ('fight, flight, freeze", που δημιουργείται σε καταστάσεις stress, μπορεί να παρακαμφθεί από το συνειδητό τμήμα του εγκεφάλου, που μπορεί να ενεργοποιήσει την «αντίδραση χαλάρωσης» και να αποκαταστήσει την ισορροπία στο μυαλό και το σώμα

Η Ενσυνειδητότητα μπορεί επίσης να βελτιώσει τις σχέσεις στην εργασία και στο σπίτι αυξάνοντας την επαφή με τις πραγματικές ανάγκες του ατόμου, την αυτοπεποίθηση και τη συναισθηματική νοημοσύνη, η οποία έχει ως αποτέλεσμα περισσότερη συμπόνια, καλοσύνη και ενσυναίσθηση.

Περιεχόμενο προγράμματος

1. Τι είναι το Mindfulness, βασικές αρχές του ως στάση ζωής, οι προϋποθέσεις εφαρμογής του.
2. Η δημιουργία ενσυνείδητης σχέσης με τους ενδιαφερόμενους στις ατομικές και ομαδικές συνεδρίες, τα ζητήματα που μπορούν να προκύψουν και οι τρόποι αντιμετώπισής τους.
3. Τα μοντέλα και οι τεχνικές του Mindfulness
4. Πώς μπορεί η Ενσυνειδητότητα να εφαρμοστεί στην καθημερινή ζωή και χωρίς τη χρησιμοποίηση ασκήσεων.
5. Ασκήσεις και καθοδηγούμενες ασκήσεις.
6. Ενσυνείδητες σχέσεις με τους άλλους, ενσυνείδητη διατροφή, ενσυνειδητότητα και χρήμα.
7. Πρακτικές οδηγίες για το σχεδιασμό προγράμματος Ενσυνειδητότητας, αλλά και για το συνδυασμό του Mindfulness με άλλα προγράμματα και διαδικασίες.

Παρέχονται
1. Πιστοποίητικό Επαγγελματικήε Επιμόρφωσης
2. Πολυσέλιδο υλικό στα Ελληνικά με όλη τη θεωρία, τα μοντέλα, τις τεχνικές, τις ασκήσεις και το πλήρες κείμενο των καθοδηγούμενων ασκήσεων.
3. Συνεχής ενδυνάμωση και υποστήριξη μετά το τέλος της Εκπαίδευσης από την εισηγήτρια και από τα άλλα μέλη της ομάδας.

Σε ποιους απευθύνεται:
1. Σε coaches και ειδικούς ψυχικής υγείας που επιθυμούν να εντάξουν αποτελεσματικά και με ευκολία την Ενσυνειδητότητα στις συνεδρίες τους.
2. Σε αυτούς που επιθυμούν να ασχοληθούν επαγγελματικά με την Ενσυνειδητότητα και να κάνουν ατομικές και ομαδικές συνεδρίες.
3.Σε επιχειρηματίες, στελέχη επιχειρήσεων, επαγγελματίες και εργαζομένους που επιθυμούν να αποβάλουν το stαress και να αυξήσουν την παραγωγικότητα και την αποτελεσματικότητά τους.
3. Σε εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να μεταμορφώσουν τη διδασκαλία τους και τη σχέση τους με τους μαθητές τους.
4. Σε στελέχη επιχειρήσεων, επιχειρηματίες και γενικότερα επαγγελματίες , οι οποίοι επιθυμούν να καταπολεμήσουν το stress, να αυξήσουν την παραγωγικότητητά τους και την αποτελεσματικότητά τους.
4. Σε οποιονδήποτε επιθυμεί να ζήσει μια ισορροπημένη, χαρούμενη και ολοκληρωμένη ζωή απολαμβάνοντας τα ευεργετικά αποτελέσματα της Ενσυνειδητότητας.

Προϋποθέσεις
Δεν απαιτείται καμιά άλλη προϋπόθεση εκτός από ανοικτό μυαλό, διάθεση για αυτογνωσία και αγάπη για τον άνθρωπο.

Συμμετοχή
195 ευρώ με κατάθεση μέχρι τις 3 Απριλίου

Για τα μέλη του Harmony & Creativity 170 ευρώ

(παρακαλούμε ενημερώστε μας για την κατάθεση και έχετε το αποδεικτικό της κατάθεσης μαζί σας).
Ειδικά και μόνο για αυτούς που έχουν παρακολουθήσει το Compassion ή το Mental Imagery 150 ευρώ.

ALPHA BANK
ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 228-002101-031099
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΜΠΟΓΙΑΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
ΙΒΑΝ: GR82 0140 2280 2280 0210 1031 099

Για δηλώσεις συμμετοχής
τηλ. 6976147605
email: harmonyandcreativity@gmail.com

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΟΡΦΑΝΟΥΔΑΚΗ

Νίκη Ορφανουδάκη είναι Personal & Group Coach, Assertiveness Trainer, Mindfulness Master, Cognitive Behavioural Coach, NBA Coach (Εφαρμοσμένη Νευροεπιστήμη στο Coaching) , Φιλόλογος, Αρθρογράφος, ιδρύτρια του Harmony Coaching και συνιδρύτρια του εκπαιδευτικού οργανισμού Harmony & Creativity.
Είναι κάτοχος του Advanced Diploma in Life and Executive Coaching του Kingstown College, απόφοιτος του Mentor Coaching Days και του Diploma in Team and Leadership Coaching της Positivity. Έχει εξειδικευτεί με πιστοποιημένους κύκλους σπουδών στο Cognitive Behavioural Coaching (Γνωσιακό Συμπεριφοριστικό), στο Mindfulness (Ενσυνειδητότητα) και στην Εφαρμοσμένη Νευροεπιστήμη στο Coaching.
Διαθέτει μακρόχρονη εμπειρία στην ατομική προσέγγιση και συνεργασία καθώς και στη δυναμική και τη διαχείριση ομάδων, καθώς έχει έχει μέχρι σήμερα υλοποιήσει πάνω από 1500 ώρες ομαδικού Coaching, δημιούργησε πρώτη στην Ελλάδα πολλά προγράμματα , όπως το Assertiveness Training και το Mindfullness Cognitive Behavioural Coaching και είναι η μοναδική μέχρι σήμερα που τα υλοποιεί, έχει βοηθήσει μέχρι σήμερα εκατοντάδες ανθρώπους να αποκτήσουν δύναμη και πίστη στον εαυτό τους, να επιτύχουν τους στόχους τους, να ξεπεράσουν τους φόβους τους, να αντιμετωπίσουν και να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους, να μεταμορφώσουν τις σχέσεις τους και τη ζωή τους! Παράλληλα τη διακρίνει η πολύ μεγάλη της αγάπη για τον άνθρωπο, η επιθυμία της για προσφορά, η συνεχής προσπάθεια για ενδυνάμωση των άλλων, η αποδοχή του διαφορετικού, η κατανόηση, η διακριτικότητα και η εχεμύθεια Το πάθος της για το coaching και η πίστη της στη δια βίου μάθηση την ωθεί στη συνεχή μελέτη, την εκπόνηση νέων σπουδών, και τη διαρκή παρακολούθηση σεμιναρίων.

Για να την δείτε σε βίντεο να μιλάει για την αντιμετώπιση του φόβου κάντε κλικ εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=n-mglTQeY3Y
Για να την δείτε να μιλάει σε εκδήλωση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Coaching (ICF) με θέμα " Από το Σκοτάδι στο Φως ¨. Η δύναμη του Coaching μέσα από την Αλληγορία του Σπηλαίου του Πλάτωνα κάντε κλικ εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=KDYa6YGBLv4&index=4&list=PLJpXEepNvbwlO_RYLM2O87WgAA6_Li0Li

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής
τηλ. 6976147605
email: harmonyandcreativity@gmail.com

https://www.facebook.com/events/238091120652048/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...