Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Διαδικτυακό σεμινάριο Ενσυνειδητότητας (Mindfulness)

Περίληψη

H Ενσυνειδητότητα (Mindfulness) διδάσκεται και εφαρμόζεται σε σχολεία, πανεπιστήμια, εταιρίες, αθλητικές ομάδες, στον Αμερικάνικο στρατό και θεωρείται εξίσου σημαντική με την γυμναστική, την διατροφή και τον ύπνο.

Σε πείραμα που πραγματοποιήθηκε σε υπαλλήλους αμερικάνικης εταιρίας βιοτεχνολογίας από τον ψυχολόγο και ψυχίατρο Richard Davidson και τον καθηγητή μοριακής βιολογίας και ενσυνειδητότητας Jon Kabat Zin αποδείχθηκε, ότι μετά από μισή ώρα καθημερινή εξάσκηση στην ενσυνειδητότητα για χρονική περίοδο τριών μηνών, οι συμμετέχοντες είχαν μείωση του άγχους, αύξηση θετικών συναισθημάτων και ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος (όνομα μελέτης - Alterations in brain and immune function produced by mindfulness meditation)

Η επιστήμη της νευροπλαστικότητας αναφέρει ότι αυτό που σκεφτόμαστε, προσέχουμε και κάνουμε μεταβάλει την δομή και την λειτουργία του εγκεφάλου.

Όπως αναφέρει ο Kabat Zinn, καθηγητής μοριακής βιολογίας και ενσυνειδητότητας στο Αμερικάνικο πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, ο ορισμός της αυτοσυγκέντρωσης είναι "σκόπιμη προσοχή στο εδώ και τώρα χωρίς κριτική".

Η Ενσυνειδητότητα δεν είναι συμπεριφορά, είναι μια δεξιότητα που εξασκεί τον νου με συγκεκριμένες ασκήσεις που έχουν σαν αποτέλεσμα νέες νοητικές συνήθειες.

Η Ενσυνειδητότητα στην απλούστερη μορφή της, είναι η εκπαίδευση της προσοχής.
Με συστηματική εξάσκηση μπορείς να έχεις; μια απόλυτα ήρεμη και εστιασμένη προσοχή.
Με αυτή την επαυξημένη προσοχή, ο νους μπορεί εύκολα και για παρατεταμένες χρονικές περιόδους να είναι χαλαρός και ταυτόχρονα σε εγρήγορση.

Θεματολογία
-Τι είναι η ενσυνειδητότητα;
-Τι κάνει η ενσυνειδητότητα;
-Πώς εκπαιδεύεται η ενσυνειδητότητα;
-Ποια είναι τα αποτελέσματα της ενσυνειδητότητας;
-Ασκήσεις ενσυνειδητότητας.

Το σεμινάριο στηρίζεται στο πρόγραμμα search insight (ψάξε μέσα σου) που διδάσκει η εταιρία Google από το 2007 στους υπαλλήλους της.

Το εισαγωγικό διαδικτυακό σεμινάριο Ενσυνειδητότητας (Mindfulness) θα πραγματοποιηθεί στο ΚΕΘΕΣΥ από τον Σπύρο Μπάνο, Executive & Life Coach, MBΑ, Διευθυντή προγράμματος AACT

Θα ακολουθήσει 50 ωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Ημερομηνία Σεμιναρίου: 9 Απριλίου
Διάρκεια 2 ώρες (17.00 - 19.00).

Κόστος σεμιναρίου: 30 ευρώ

Στους συμμετέχοντες θα σταλούν σημειώσεις ηλεκτρονικά.

Απαραίτητη κράτηση θέσης:
https://bit.ly/2Un4Iv9


ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ.
Ανδριάννα Γεροντή
Κηφισίας 125 -127, Αμπελόκηποι
Cosmos Business Center
(3ος όροφος)

Τ: 215-5151681

https://www.facebook.com/events/1402989156559462/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αλέξανδρος Ψυχούλης: συνέντευξη στη Χαριτίνη Μαλισσόβα

  Χαριτίνη Μαλισσόβα Ο Αλέξανδρος Ψυχούλης γεννήθηκε στον Βόλο το 1966. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθ...