Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

2ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΗΣ Ε.Φ.Ε.


2ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΤΗΣ Ε.Φ.Ε.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
Ημερομηνία παραλαβής έργων έως 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021
ΒΡΑΒΕΙΑ
1ο ΒΡΑΒΕΙΟ-ΔΙΠΛΩΜΑ
2Ο ΒΡΑΒΕΙΟ-ΔΙΠΛΩΜΑ
3Ο ΒΡΑΒΕΙΟ-ΔΙΠΛΩΜΑ
Α’ ΕΠΑΙΝΟΣ-ΔΙΠΛΩΜΑ
Β’ ΕΠΑΙΝΟΣ-ΔΙΠΛΩΜΑ
Γ’ ΕΠΑΙΝΟΣ-ΔΙΠΛΩΜΑ
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ 1-30- ΔΙΠΛΩΜΑ
Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ (ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ) ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΦΕ
Θα εκδοθεί ψηφιακός κατάλογος με όλα τα βραβεία και τα διακριθέντα έργα. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να τον κατεβάζουν από το διαδίκτυο, από link που θα ανακοινωθεί.

ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
α. ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΚΟΥΡΗΣ, Αντιπρόεδρος ΕΦΕ & Γεν. Γραμματέας FIAP
β. ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΟΚΚΟΣ, Γενικός Έφορος ΕΦΕ
γ ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΟΝΗΣ, Φωτογράφος μέλος της ΕΦΕ
δ. ΑΡΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ, Φωτογράφος

Ο σουρεαλισμός, (surrealism = surréalisme (από sur- "πέρα" + réalisme "πραγματικότητα") καλλιτεχνικό κίνημα που εμφανίστηκε στα μέσα της τρίτης δεκαετίας του 20ου αιώνα και επηρέασε όλες τις μορφές της τέχνης. Στο Σουρεαλιστικό Μανιφέστο που δημοσιεύτηκε το 1924, ο Μπρετόν έδωσε στη λέξη τον ακόλουθο ορισμό: Σουρεαλισμός, Αυτοματισμός ψυχικός, καθαρός, με τον οποίο προτίθεται κανείς να εκφράσει είτε προφορικά είτε γραπτά, είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, την πραγματική λειτουργία της σκέψης. Υπαγόρευση της σκέψης, με την απουσία κάθε ελέγχου από τη λογική, έξω από κάθε προκατάληψη αισθητική ή ηθική.
Ο σουρεαλισμός επηρέασε σημαντικά και τη φωτογραφία και το έργο πολλών και σημαντικών φωτογράφων όπως ο Man Ray, Philippe Halsman, Andre KERTESZ Misha Gordin, Gregory Crewdson και άλλοι… Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας μπορείτε να ανατρέξετε στο έργο των μεγάλων αυτών σουρεαλιστών φωτογράφων.

OΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
1. Στο διαγωνισμό μπορεί να πάρει μέρος κάθε Έλληνας φωτογράφος, μέλος της ΕΦΕ ή φίλος της Ε.Φ.Ε., που είναι μέλος της ομάδας της ΕΦΕ στο FACEBOOK ή της σελίδας της.
2. Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τις συμμετοχές τους αποκλειστικά σε ψηφιακή μορφή, καθώς και το Δελτίο Συμμετοχής.
3. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να υποβάλλει μέχρι τέσσερα (4) έργα συνολικά συνοδευόμενα με δελτίο συμμετοχής, το οποίο μπορούν να το ‘’κατεβάζουν’’ από το site της ΕΦΕ (http://www.efe.com.gr/diagon.htm ).
4. Οι φωτογραφίες του διαγωνισμού πρέπει να είναι σχετικές με το θέμα του Διαγωνισμού δηλαδή του σουρεαλισμού όπως περιγράφεται πιο πάνω.
5. Διαστάσεις των φωτογραφιών: η μεγάλη πλευρά στα 2500-3500 pixels. στα 300 ppi σε μορφή jpg. Μορφή περιγραφής αρχείου (με λατινικούς χαρακτήρες): sp_papadopoulos_01_titlos.
6. Προσοχή: Σε κάθε φωτογραφία πρέπει να υπάρχει οπωσδήποτε συγκεκριμένος τίτλος. Τίτλος σε φωτογραφία του τύπου «άτιτλο» δεν γίνεται δεκτό.
7. Φωτογραφίες που έχουν διακριθεί στον προηγούμενο διαγωνισμό Σουρεαλιστικής Φωτογραφίας της Ε.Φ.Ε. αποκλείονται από τον διαγωνισμό. Οι αποφάσεις των κριτικών επιτροπών είναι οριστικές και αμετάκλητες.
8. Κάθε φωτογράφος μπορεί να λάβει ένα βραβείο (από τα έξι πρώτα), και μέχρι δύο αναρτήσεις.
9. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό συνεπάγεται αυτόματα την ανεπιφύλακτη αποδοχή από μέρους των διαγωνιζομένων όλων των όρων της παρούσας προκήρυξης και η μη ακριβής συμμόρφωση προς τους όρους του διαγωνισμού (διαστάσεις έργων, αναγραφή στοιχείων, υποβολή, κ.λ.π.) αποτελεί λόγο αποκλεισμού από την κρίση.
10. Η Ε.Φ.Ε. διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τις διακριθείσες συμμετοχές για την προβολή της εταιρείας και την προώθηση των σκοπών της, σύμφωνα με το καταστατικό της, οποτεδήποτε και με οποιοδήποτε τρόπο κρίνει στο μέλλον (όπως ενδεικτικά και όχι δεσμευτικά: για εκθέσεις, προβολές, έκδοση αναμνηστικών λευκωμάτων, ημερολογίων, δημιουργία slide show, κλπ.), οι δε συμμετέχοντες με τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό (και σε οποιαδήποτε κατηγορία), αποδέχονται ρητά τον όρο αυτό και παραχωρούν το σχετικό δικαίωμα χρήσεως των διακριθέντων έργων τους με την υπογραφή τους στο Δελτίο συμμετοχής, όπως πιο πάνω, στη Φωτογραφική Εταιρεία. H Ε.Φ.Ε. υποχρεούται να αναφέρει πάντα το όνομα του δημιουργού.
11. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στις 31 Ιανουαρίου 2021 και η απονομή των βραβείων θα γίνει διαδικτυακά (με τηλεδιάσκεψη) και τα διπλώματα στους νικητές θα αποσταλούν ταχυδρομικά. Η ενημέρωση των συμμετασχόντων θα γίνεται από τις ανακοινώσεις του site της ΕΦΕ (http://www.efe.com.gr/ ) και της επίσημης σελίδας της ΕΦΕ στο Facebook (
https://www.facebook.com/HellenicPhotographicSociety/
 )
12. Θα εκδοθεί τυπωμένος κατάλογος με τις 36 φωτογραφίες που θα διακριθούν με τα ονόματα των φωτογράφων και τους τίτλους των φωτογραφιών, τον οποίο θα μπορούν να προμηθευτούν όσοι επιθυμούν (με όσα αντίτυπα επιθυμούν) καταβάλλοντας το αντίτιμο των 10 ευρώ ανά κατάλογο.
ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ
Με αποστολή μέσω e-mail ή με wetransfer, στο e-mail: contest@efe.com.gr με την ένδειξη «2ος Διαγωνισμός Σουρεαλιστικής Φωτογραφίας της Ε.Φ.Ε.».
Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΗΠΟΣ: Νεφέλη Φασούλη // Αντώνης Απέργης

  Το Σάββατο 18 Μαΐου, η ομάδα του “Κήπου” ενώνεται για μία σπάνια φορά στη σκηνή του Ίλιον plus για να σας παρουσιάσει τα τραγούδια του και...