Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Παράσταση παραμυθιού για παιδιά «Στους δρόμους των μύθων και των παραμυθιών».


 Παράσταση παραμυθιού για παιδιά

«Στους δρόμους των μύθων και των παραμυθιών»
Ημερομηνία:
Σάββατο 6/3/21
Ώρα έναρξης:
19:00
Κόστος Συμμετοχής:
Δωρεάν
“Στους δρόμους των μύθων και των παραμυθιών»
Ένα μαγικό ταξίδι στο χρόνο με συντροφιά αρχαίους ελληνικούς μύθους, δράκους και μαγεμένες πεντάμορφες.
Αφηγείται με τη ζεστή φωνή της η αφηγήτρια Νίκη Κάπαρη και η μουσική του Γιάννη Ψειμάδα με αρχαία λύρα, πνευστά κρουστά και έγχορδα μουσικά όργανα ,οδηγεί τη φαντασία μας στα παραμυθένια μονοπάτια.
Η Νίκη Κάπαρη και ο Γιάννης Ψειμάδας είναι μαζί σύντροφοι στα παραμυθοταξίδια τους και το 2000 ιδρύουν την ομάδα Παραμυθοσέντουκο. H κοινή τους αγάπη για το παραμύθι ήταν αυτή που τους έφερε κοντά.
Η Νίκη Κάπαρη, αφηγήτρια, δασκάλα, λαογράφος, υπηρετεί την πανάρχαια τέχνη του λόγου με σεβασμό, αλήθεια και αγάπη θέλοντας να διαφυλάξει και να μεταδώσει σε μικρούς και μεγάλους τόσο την τέχνη της αφήγησης όσο και την πολύτιμη παραμυθιακή μας κληρονομιά.
Ο Γιάννης Ψειμάδας, μουσικός και συνθέτης, αγκαλιάζει την αφήγηση με τις μουσικές και τα ηχητικά τοπία που δημιουργεί με παραδοσιακά αλλά και ασυνήθιστα όργανα από όλον τον κόσμο. Η κάθε νότα του είναι σοφά τοποθετημένη και υπάρχει μια βαθιά αρμονία ανάμεσα στο λόγο και τη μουσική που οδηγεί τον ακροατή σε μακρινά ταξίδια της ψυχής και του μυαλού.
Συναντούν το κοινό τους, παιδιά και ενήλικες, σε μουσεία, βιβλιοθήκες, αρχαιολογικούς χώρους, σχολεία, χώρους τέχνης, μπουάτ…αλλά και όπου υπάρχουν άνθρωποι που αναζητούν την αλήθεια στα παραμύθια!
Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα προβληθεί στο κανάλι Youtube του Φεστιβάλ Μουσικότροπο την ημέρα και ώρα που έχει προγραμματιστεί. Θ' αναρτηθεί link του youtube προκειμένου να συνδεθούν απευθείας οι ενδιαφερόμενοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΗΠΟΣ: Νεφέλη Φασούλη // Αντώνης Απέργης

  Το Σάββατο 18 Μαΐου, η ομάδα του “Κήπου” ενώνεται για μία σπάνια φορά στη σκηνή του Ίλιον plus για να σας παρουσιάσει τα τραγούδια του και...