Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Μαδαγασκάρη ''Χαμαιλέοντες & Λεμούριοι''

 


Παρακολουθήστε το Facebook live event και μάθετε πληροφορίες για τον προορισμό, τις ταξιδιωτικές προσφορές του 2021 και τα τρέχοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Μία από τις τελευταίες ανεξερεύνητες γωνιές του κόσμου, η Μαδαγασκάρη με μοναδική πανίδα και χλωρίδα, και έντονα ποικιλόμορφο τοπίο, δε συγκρίνεται με κανένα άλλο μέρος του πλανήτη. Η Μαδαγασκάρη βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό κοντά στις ακτές της Νότιας Αφρικής και είναι το τέταρτο μεγαλύτερο νησί του κόσμου. Το νησί είναι χωρισμένο σε τέσσερις κύριες περιοχές – το κεντρικό κομμάτι που χαρακτηρίζεται από υψίπεδα, την ανατολική ακτή που καλύπτεται κυρίως από πυκνο τροπικό δάσος, τη δυτική ακτή που είναι ανοιχτή σαβάννα, θυμίζοντας τη μεγάλη πεδιάδα της Ανατολικής Αφρικής, και τέλος το νότιο κομμάτι το οποίο είναι ημιέρημο με δάση με χαρακτηριστικά κακτοειδή φυτά. Πολλά στοιχεία της πανίδας και της χλωρίδας του νησιού είναι ενδημικά και συναντώνται μόνο εδώ, όπως το λεμούρ – σύμβολο της Μαδαγασκάρης -, χαμαιλέοντας και μεγάλη ποικιλία από πεταλούδες. Η επίσκεψη στα Εθνικά πάρκα του νησιού είναι αξέχαστη εμπειρία και διοργανώνονται δραστηριότητες με διανυκτέρευση. Τα καλύτερα πάρκα είναι το Πάρκο Ίσαλο, Ρανομαφάνα, Μπερέντι, Ζούγκλα Περινέ. Άλλο σημαντικό φυσικό αξιοθέατο αποτελούν οι εντυπωσιακοί ασβεστολιθικοί σχηματισμοί Tsingys και το Natural Window, μία φυσική τετράγωνη τρύπα πάνω στο βράχο. Ο Λόφος Αμποχιμάνγκα είναι μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και αποτελείται από τη βασιλική πόλη, τη νεκρόπολη και ένα σύμπλεγμα από βωμούς και τόπους λατρείας. Η Μαδαγασκάρη φημίζεται επίσης για τις υπέροχες εξωτικές της παραλίες. Το Fort Dauphin είναι μαγευτικό με τρεις γραφικους κόλπους περιστοιχισμένους από καταπράσινους λόφους, ενώ μεγάλη τουριστική ανάπτυξη έχει το Nosy Be και το Sainte Marie με πολλά καλά ξενοδοχεία και προτεινόμενες εκδρομές, δραστηριότητες. Η Μαδαγασκάρη δεν είναι απλώς ένα παρθένο νησί του Ινδικού Ωκεανού με πλούσια φυσικά κάλλη, αλλά και ένας προορισμός περιπέτειας και εξερεύνησης.
Online with Facebook Live
Wednesday, March 10, 2021 at 7 PM – 8:30 PM
Price: Free · Duration: 1 hr 30 min

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΗΠΟΣ: Νεφέλη Φασούλη // Αντώνης Απέργης

  Το Σάββατο 18 Μαΐου, η ομάδα του “Κήπου” ενώνεται για μία σπάνια φορά στη σκηνή του Ίλιον plus για να σας παρουσιάσει τα τραγούδια του και...