Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

Σεμινάριο Φιλοσοφίας του Δικαίου

 

📌Ο μήνας Νοέμβριος είναι αφιερωμένος στον Τομέα Ιστορίας και Θεωρίας του Δικαίου, και δη στην Φιλοσοφία του Δικαίου.
Η γοητεία της Φιλοσοφίας του Δικαίου είναι ότι η απάντηση δεν είναι μια: η σύνδεση των πεποιθήσεων κάποιων φωτισμένων ανθρώπων, των φιλοσόφων, των πολιτικών επιστημόνων και των κοινωνιολόγων, με τα βιώματα τους και τις ιστορικές συνθήκες είναι προφανής. Για αυτό και με τον ρου της ιστορίας, προχωρεί και η φιλοσοφική σκέψη και δίνονται περισσότερο ή λιγότερο πειστικές απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά, που αφορούν και επηρεάζουν άμεσα τον άνθρωπο ως άτομο, αλλά και την κοινωνία στην οποία ζει.
🔜Το Just in Case στα πλαίσια του μηνιαίου αυτού αφιερώματος σας φέρνει την πρώτη δια ζώσης εκδήλωση, ενα σεμινάριο Φιλοσοφίας του Δικαίου!
✔Το σεμινάριο θα διαρθωθεί σε δύο μέρη ώς εξής:
Μέρος Α’
"Η έννοια Δικαίωμα"
📅 Ημερομηνία: Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου
⏰ Ώρα έναρξης: 18:00
📍 Κτήριο «Κωστής Παλαμάς», Ακαδημίας 48, Αθήνα
👥 Ομιλητής: Κ. Παύλος Σούρλας, Ομότιμος Καθηγητής Φιλοσοφίας του Δικαίου της Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ.
Μέρος Β’
"Η σχέση Δικαίου-Δικαιοσύνης, Θετικισμός-Αντιθετικισμός"
📅 Ημερομηνία: Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου
⏰ Ώρα έναρξης: 16:00
💻Μέσω Zoom
👥 Ομιλητής : κ. Μιχαήλ Σταθόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής Αστικού Δικαίου της Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ, Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, τ. Υπουργός Δικαιοσύνης
🔎 Περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας www.justincaseath.com.
🎉 Ανυπομονούμε να σας δούμε στην πρώτη μας δια ζώσης εκδήλωση. Τη φόρμα συμμετοχής θα βρείτε παρακάτω καθώς και στο site μας. Επισημαίνεται πως λόγω των υγειονομικών δεδομένων και των ισχυόντων μέτρων, η συμμετοχή στο Α’ Μέρος θα είναι περιορισμένη και η συμπλήρωση της φόρμας κρίνεται απαραίτητη για την επιλογή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΗΠΟΣ: Νεφέλη Φασούλη // Αντώνης Απέργης

  Το Σάββατο 18 Μαΐου, η ομάδα του “Κήπου” ενώνεται για μία σπάνια φορά στη σκηνή του Ίλιον plus για να σας παρουσιάσει τα τραγούδια του και...