Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Tt- σύγχρονος χορός δια δύο (Μ/Π) με τις Άννα Ανουσάκη και Πωλίνα Χρυσάφη


 ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΧΟΡΟΣ ΔΙΑ ΔΥΟ (Μ) ΜΕΣΑΙΟ |

ΠΕΜΠΤΗ 20.00-21.30
ΣΑΒΒΑΤΟ 16.00-17.30
.
*
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ/ ΘΑ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ COVID19
.
_____________________
**Σε αυτό το μάθημα τον ρόλο του διδάσκοντα θα μοιράζονται η Πωλίνα Χρυσάφη και η Άννα Ανουσάκη εναλλάξ, ωστόσο η δομή και οι στόχοι του μαθήματος θα είναι μέσα από ένα κοινό πρίσμα.
_____________________
.
Περιγραφή μαθήματος
_Σύγχρονο δια δύο. Τι θα συναντήσουμε;
Ξεκινάμε…
Σε αυτό το μάθημα, θα εξελίξουμε την τεχνική μας στον σύγχρονο χορό μέσα από συνδυαστικές ασκήσεις οι οποίες στοχεύουν στην διεύρυνση της αντιληπτικής ικανότητας, του σωματικού συντονισμού και της προσωπικής έκφρασης. Θα ασχοληθούμε με την εξερεύνηση των μηχανισμών κίνησης και της σωματικότητας που ο καθένας/μια ξεχωριστά φέρει (κινητική ταυτότητα) - σε αυτό θα μας βοηθήσει η μέθοδος του καθοδηγούμενου αυτοσχεδιασμού. Με την βοήθεια δημιουργικών task, θα ψάξουμε νέες εμπειρίες, θα βουτήξουμε στο κόσμο της φαντασίας και θα ανακαλύψουμε πώς αυτή η διαδικασία μεταμορφώνει το/τη μαθητή/τρια κινητικά, εκφραστικά, νοητικά.
Πολύ σημαντικό να γνωρίζει κανείς είναι ότι καθ' όλη την διάρκεια του μαθήματος θα υπάρχει ένα ασφαλές περιβάλλον έκθεσης, όπου όλοι μαζί θα προσφέρουμε και θα μοιραστούμε ισόποσα. Σκοπός είναι να βελτιώσουμε επιπλέον την αντοχή και την ευλυγισία μας, να δοκιμάσουμε (γιατί όχι?) συνηθισμένες και ασυνήθιστες θέσεις/στάσεις σώματος, να ρισκάρουμε, να αιωρηθούμε, να βρούμε την ροή της κίνησης, να παίξουμε με τον ρυθμό και τις διαφορετικές ποιότητες, να εξοικειωθούμε με το πάτωμα και τα ακροβατικά εδάφους βήμα-βήμα με ροή και ασφάλεια και άλλα πολλά όμορφα!!
Τέλος, θα δώσουμε έμφαση στον τρόπο που παρουσιάζουμε τον εαυτό μας (performing) με στόχο την ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησης και της σχέσης μας με την ομάδα.
________________
Στα πλαίσια αυτού του μαθήματος θα υπάρξουν κατά τη διάρκεια της χρονιάς κάποιες guest συναντήσεις με δασκάλες και δασκάλους από άλλα πεδία κινητικών πρακτικών (όπως boxing, pilates, partnering κα.) που θα μας βοηθήσουν να εξελίξουμε την κινητική μας πληροφορία και να ενσωματώσουμε τεχνικές και μεθόδους από τις οποίες έχει επηρεαστεί ο σύγχρονος χορός.
_________________
Το μάθημα είναι μέτριας προς έντονης δραστηριότητας και απευθύνεται σε ανθρώπους που θέλουν να εξελιχθούν τεχνικά, εκφραστικά και σωματικά παρέα με άλλες/άλλους, αφήνοντας έξω από την αίθουσα εσωτερικούς ανταγωνισμούς και προκαταλήψεις.
Ξέχνα τα όλα και έλα να χορέψουμε και να μοιραστούμε εμπειρίες!
Ανυπομονούμε και σε περιμένουμε με πολύ χαρά!!
Πωλίνα & Άννα
.
.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
ANNA
Instagram:anna_anousaki
Email:anousaki.anna.93@gmail.com
Fb: https://www.facebook.com/wonder.land.73157
Tel. 6973937747
.
ΠΩΛΙΝΑ
Email: chrysafip@gmail.com
Tel: 6949282991
Fb:https://www.facebook.com/profile.php?id=100011611869219
.
.
Tanzterrain – kinetic dance space
Τήνου 54, Κυψέλη (πλησίον πλατείας Αγ.Γεωργίου)
tanzterrain@gmail.com
6949282991
ΣΆΒΒΑΤΟ, 27 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2021 ΣΤΙΣ 6 Μ.Μ. – 11:30 Μ.Μ. UTC+02

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΗΠΟΣ: Νεφέλη Φασούλη // Αντώνης Απέργης

  Το Σάββατο 18 Μαΐου, η ομάδα του “Κήπου” ενώνεται για μία σπάνια φορά στη σκηνή του Ίλιον plus για να σας παρουσιάσει τα τραγούδια του και...