Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Masterclass Βιολοντσέλου, Βαθύχορδου και Μουσικής Δωματίου, Λουκία Λουλάκη


 Η Λουκία Λουλάκη, σολίστ βιολοντσέλου (ΜΑ Βιολοντσέλου και ΜΑ Μουσικής Δωματίου)και ιδρυτικό μέλος του Κουαρτέτου εγχόρδων Σελήνη (με πολλά Διεθνή Βραβεία) σε ένα τριήμερο σεμινάριο βιολοντσέλου και μουσικής δωματίου. Στόχος είναι η εμβάθυνση στην τεχνική του οργάνου, στην ερμηνεία αλλά και στο ρεπερτόριο. Παράλληλα, θα οδηγήσει σύνολα μουσικής δωματίου – σύνολα εγχόρδων, ή έγχορδα με πιάνο- σε μια προσεκτικότερη ανάγνωση της παρτιτούρας, σε μία καλύτερη και ευκολότερη επικοινωνία αλλά και θα εμβαθύνει στη μουσικότητα και την ελευθερία έκφρασης μέσα σε ένα σύνολο. Σκοπός του masterclass, γι’ αυτή την χρονιά, τόσο για τους τσελίστες όσο και για τα σύνολα δωματίου, είναι να εξελιχθούν, τεχνικά και μουσικά, να δοκιμαστούν και να κατανοήσουν περισσότερο τις δυνατότητες της μουσικής συνομιλίας ανάμεσα στις φωνές των έργων που θα παίξουν.

Παράλληλα, Ο Νταμιάν Πόσσε, καθηγητής και σολίστ κόντρα-μπάσου, θα διδάξει νεαρούς κοντραμπασίστες σε κομμάτια τόσο σολιστικού ρεπερτορίου, όσο και σε σημαντικά ορχηστρικά έργα.
O Damián Posse είναι είναι καθηγητής και υπεύθυνος για τα τσέλα και τα κοντραμπάσα στη FYMO του ιδρύματος Barenboim-Said στην Παλαιστίνη.
Η μέθοδος διδασκαλίας του βασίζεται στην τεχνική του Ludwig Streicher και του Johannes Auersperger, και οι δύο της βιεννέζικης σχολής. Τα τελευταία χρόνια έχει επίσης εξειδικευθεί στη διδασκαλία για μαθητές με ειδικές ανάγκες.
Για εγγραφές και κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε με την γραμματεία μας, καθημερινά, 16.00-21.00 στο ☎ 2106857901. Περιορισμένες θέσεις.
https://odeiorythmoi.gr/%ce%bc%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b9.../
https://odeiorythmoi.gr/.../%ce%bb%ce%bf%cf%85%ce%ba%ce.../
25 ΝΟΕ ΣΤΙΣ 10 Π.Μ. – 28 ΝΟΕ ΣΤΙΣ 8 Μ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΗΠΟΣ: Νεφέλη Φασούλη // Αντώνης Απέργης

  Το Σάββατο 18 Μαΐου, η ομάδα του “Κήπου” ενώνεται για μία σπάνια φορά στη σκηνή του Ίλιον plus για να σας παρουσιάσει τα τραγούδια του και...