Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

“200 χρόνια του ελληνικού κράτους” Ημερίδα 2η “Οι περιπέτειες του ελληνικού κοινοβουλευτισμού“


 Συμμετέχοντας στον εορτασμό για την επέτειο των διακοσίων χρόνων από την Επανάσταση του 1821, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών προγραμμάτισε τη διοργάνωση κύκλου ημερίδων με αντικείμενο τα διακόσια χρόνια του ελληνικού κράτους. Με αφετηρία τη σκέψη ότι η νεότερη Ελλάδα ιδρύθηκε κυριολεκτικά εκ του μηδενός, οι ημερίδες αυτές, τις οποίες ανέλαβαν να συντονίσουν πανεπιστημιακοί των αντίστοιχων ειδικοτήτων, αποσκοπούν στην ανάδειξη, πέρα από την ατομική συμβολή συγκεκριμένων προσωπικοτήτων, της θεσμικής διάστασης της κρατικής δράσης στα επί μέρους πεδία που θα εξεταστούν. Και τούτο, για να αποτιμηθεί η επίδοση του νεοελληνικού κράτους σε αυτά -αυτοτελώς αλλά και συγκριτικά με άλλα κράτη ανάλογου επιπέδου ανάπτυξης- και για να συναχθούν, με επιστημονικά κριτήρια, γενικότερα συμπεράσματα, που να συμβάλλουν στην κεντρική επιδίωξη κάθε μεγάλης επετείου: την εθνική αυτογνωσία.

Όλες οι ημερίδες θα διεξαχθούν στo Αμφιθέατρο “Άλκης Αργυριάδης” (κεντρικό κτήριο, Πανεπιστημίου 30), ημέρα Πέμπτη και σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα της καθεμιάς που θα ανακοινώνεται εν καιρώ. Προκρίθηκε το σχήμα των «ζωντανών» ημερίδων, το οποίο ευνοεί την βαθύτερη συζήτηση, που τόσο μας έχει λείψει στα χρόνια της πανδημίας. Με χρηματοδότηση της Τράπεζας Πειραιώς, ελπίζεται να εκδοθούν αντίστοιχα τομίδια, ώστε τα πορίσματα των ημερίδων να τεθούν στη διάθεση του ευρύτερου κοινού.
Την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 17:00 θα πραγματοποιηθεί η 2η Ημερίδα του κύκλου ημερίδων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση στο Αμφιθέατρο «Άλκης Αργυριάδης» (Πανεπιστημίου 30, Κεντρικό κτήριο Πανεπιστημίου Αθηνών) με θέμα: “Οι περιπέτειες του ελληνικού κοινοβουλευτισμού“.
Συντονιστής Ημερίδας και Γενικός Συντονισμός: Νίκος Κ. Αλιβιζάτος, Ομ. Καθηγητής Ε.Κ.Π.Α.
Η Ημερίδα θα μεταδίδεται διαδικτυακά στη διεύθυνση https://www.youtube.com/watch?v=M_FEtpaXSL8
ΠΈΜΠΤΗ, 13 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2022 ΣΤΙΣ 5 Μ.Μ. – 10 Μ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΗΠΟΣ: Νεφέλη Φασούλη // Αντώνης Απέργης

  Το Σάββατο 18 Μαΐου, η ομάδα του “Κήπου” ενώνεται για μία σπάνια φορά στη σκηνή του Ίλιον plus για να σας παρουσιάσει τα τραγούδια του και...